HDP'li Oluç'tan AKP'li Çelebi'ye tepki: Demirtaş sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir

HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, eski HDP Eş Genl Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Meclis Genel Kurulu'nda söylenen sözlere tepki gösterdi.

HDP'li Oluç'tan AKP'li Çelebi'ye tepki: Demirtaş sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir

HDP'nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi eski HDP Başkanı Demirtaş'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Oluç, Demirtaş hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığını hatırlatarak "Demirtaş hakkında kullandığınız her hakaretvari sözü size misliyle iade ediyoruz" dedi.

Oluç şöyle devam etti:

"Bazı insanlar Selahattin Demirtaş'ın adını anmadan gidip ağzını çalkalamalıdır. Temiz suyla anlaşıldı mı? Siz kimsiniz? Milyonlarca Kürdün yiğit evladı olan Selahattin Demirtaş'ı milyonlarca Kürdün hakkını savunduğu için bedel ödeyen ve rehin tutulan Selahattin Demirtaş'ın adını asla böyle anamazsınız. Selahattin Demirtaş demokratik siyaset alanında kararlı duran ve bu duruşu için bugün Edirne'de bedel ödeyen insandır. Sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir. Türkiye'de eğer taraf olmaktan bahsedilecekse kendi etrafında sürekli dönen birisinin hangi tarafta yer aldığı asla belli değildir. O yüzden bir kez daha söylüyorum. Selahattin Demirtaş'ın adını ağzınıza almadan gidin ağzınızı temiz suyla çalkalayın."

Etiketler
Selahattin Demirtaş Meclis HDP Saruhan Oluç