CHP'li Özkoç, açılmayan metro hatlarını tek tek saydı, Ulaştırma Bakanı'na seslendi: Hiç de yüzün kızarmıyor

CHP'li Engin Özkoç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Adil Karaismailoğlu'na bugüne kadar söz verdikleri ama hala açılmayan metro hatlarını hatırlatarak "Hiç de yüzün kızarmıyor. Açtığını tek bir hat var o da Sabiha Gökçen. O da iki yıl rötarlı. Bunun da faturasını İBB'den kesiyorsunuz" dedi.

CHP'li Özkoç, açılmayan metro hatlarını tek tek saydı, Ulaştırma Bakanı'na seslendi: Hiç de yüzün kızarmıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenerek, "İstanbul'daki kazandığımız belediye başkanlığı içinize oturmuş o yüzden hazmedemiyorsunuz" dedi.

Özkoç şöyle devam etti:

"CHP döneminde raylı sistemler için 1.4 milyar Euro finansman sağlandı ve aynı anda 10 metro inşası başladı. İstanbul'da şu anda yeraltında 10 bin işçi metro için çalışıyor. Sen bana koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nden bahsediyorsun. Bunları da engellemeye çalışıyorsun CHP döneminde 29.9 km uzunluğunda raylı sistem hattı kullanıma açıldı. Bu yıl sonunda 14.3 km uzunluğunda Dudllu-Bostancı hattı açıldı.

Şimdi sana gelelim. Yeni İstanbul Havalimanı metro inşasına ne oldu? Eski bakan Cahit Turan İstanbul Havalimanı metrosu 2022 yılı başında tamamlanacak dedi. Ne oldu? Yalan. Gayrettepe-Kağıthane hattı 2020 Mayıs'ta bitecek dedi. Bitti mi? Hayır. Yalan. 10 ay erteledi. 2022 Ekim'de açacağız dediniz. Açtınız mı? Açmadınız. Yalan. Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattı 2020 devreye girecek dediniz. Girdi mi? Hayır. Yalan. Hiç de yüzün kızarmıyor. Açtığını tek bir hat var o da Sabiha Gökçen hattı. O da iki yıl rötarlı. Bunun da faturasını her ay 200 milyon lira olarak İBB'den kesiyorsunuz."

TARIM BAKANINA 'YANGIN' TEPKİSİ

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi'ye de seslenen Özkoç, "Sevgili Bakan yangını söndürmeden önce Cumhurbaşkanı'ndan izin alıp, söndüren bakan olarak tarihe geçtin" dedi.

Etiketler
Engin Özkoç Metro Sabiha Gökçen Adil Karaismailoğlu