CHP'li Muharrem Erkek'ten YSK Başkanı'na 'İmamoğlu ve Erdoğan' tepkisi: Saray rejiminin yargıyı getirdiği hal bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının hukuki durumu hakkında görüş isteklerine yanıt vermeyen YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın Ekrem İmamoğlu hakkında açıklamalarına tepkiler sürüyor. CHP'li Muharrem Erkek yaptığı paylaşımda 'saray rejimi' vurgusu yaptı.

CHP'li Muharrem Erkek'ten YSK Başkanı'na 'İmamoğlu ve Erdoğan' tepkisi: Saray rejiminin yargıyı getirdiği hal bu

GERÇEK GÜNDEM /

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde üçüncü kez aday olup olamayacağına yönelik tartışmalar sürerken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya'nın açıklamalarının yankısı sürüyor.

Anayasaya göre bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebiliyor. 101'inci maddenin ikinci fıkrasında "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir" ifadesi yer alıyor. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sürecinde Anaya değişikliği gerçekleştirildiği için konunun ilerleyen süreçte Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşınması bekleniyor.

LİBERAL DEMOKRAT PARTİ'NİN ERDOĞAN TALEBİNE YANIT VERİLMEDİ

Siyasetin gündeminde yer alan konu için Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız 10 Haziran 2022 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki defa cumhurbaşkanı seçildiğini, 2023 seçimlerinde tekrar aday olup, olamayacağı hakkında görüş sordu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğünün olmadığına vurgu yapıldı yanıtta, "Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde: Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir" denildi.

"DEĞERLENDİREMİYORUZ" SAVUNMASI

Öte yandan YSK Başkanı Muharrem Akkaya, DW Türkçe'den Alican Uludağ'a, "Ben kendime göre bir çalışma yaptırdım. Kurul üyeleriyle paylaşmadım. Konu YSK önüne gelir gelmez, bakacağız. Belki aday olmaz, belki başka bir şey olur… Cumhurbaşkanı, resmen adaylığa başvurmadan bu konuyu değerlendiremiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

CHP'li Muharrem Erkek'ten YSK Başkanı'na 'İmamoğlu ve Erdoğan' tepkisi: Saray rejiminin yargıyı getirdiği hal bu - Resim : 1

YSK BAŞKANI'NDAN "SEÇİM YENİLENİR" ÇIKIŞI

YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı açıklama ise tepkilere neden oldu.

Akkaya, "Yani iki adaydan biri seçim takvimi açıklandıktan sonra ceza alırsa seçimi kazansa bile mazbatası verilmez ve seçimler yenilenir. 45. günü takip eden ilk Pazar gününde yeniden Cumhurbaşkanı seçimi yapılır" yönünde İmamoğlu hakkında görüş bildirdi.

"SARAY REJİMİNİN YARGIYI GETİRDİĞİ HAL BU"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek sosyal medyadan yaptığı açıklamada YSK Başkanı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

Erkek, "Ekrem İmamoğlu’nun durumuyla ilgili hızla görüş açıklayan YSK Başkanının yakın zamanda imza attığı bir karar! Konu Erdoğan olunca, “özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğümüz bulunmamaktadır” diyor. Saray rejiminin yargıyı getirdiği hal bu maalesef" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Saray Muharrem Erkek YSK