CHP'li Muharrem Erkek'ten İmamoğlu'nun yargılandığı dava için açıklama: Geri adım attıramayacaksınız

CHP'li Muharrem Erkek, Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava hakkında yaptığı açıklamada "Hiç kimse merak etmesin, biz milletimizin ferasetine güveniyoruz" dedi.

CHP'li Muharrem Erkek'ten İmamoğlu'nun yargılandığı dava için açıklama: Geri adım attıramayacaksınız

GERÇEK GÜNDEM /

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan üst sınırdan, yani 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istiyor. Bugün duruşmaya üç saat ara verildi. Mahkeme heyetinin saat 16.00'da kararını açıklayacağı bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek adliye önünde yaptığı açıklamada yaşananlara tepki göstererek, "Bir 'ahmak davası' ile karşı karşıyayız. Bu ülkeyi yönetenler ülkeyi ne hale getirdi. Devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Hiç kimse merak etmesin, biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Bizim milletimiz adalete, demokrasiye mutlaka sahip çıkacak. Bu soruşturmaların, davaların cevabını ilk seçimde verecek" dedi.

"MİLLETİMİZ CEVABI İLK SEÇİMDE VERECEK"

CHP'li Muharrem Erkek'in açıklaması şöyle oldu:

Bu memlekette maalesef yıllarca küçücük bir çocuğa tecavüz edenler, nitelikli cinsel istismarda bulunanlar yargılanmıyor bu kadar hızlı. Bu korku ne? Korkunun ecele faydası yok. Üyemizden Genel Başkanımıza kadar hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazsınız bu dayanaksız, haksız, hukuksuz davalarla, soruşturmalarla.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dinlenmesini savunma avukatları özellikle talep etti. Çünkü bu davanın sebebi kendisi. Onun başlattığı tartışma. Cesaret edemiyorlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu mahkemeye çağırmaya. Şunu bir hukukçu olarak ifade etmek istiyorum: Hukukun iyi bir yanı vardır. Hukuk her şeyi sonuna kadar takip eder, hiçbir dosya kapanmaz. Bir 'ahmak davası' ile karşı karşıyayız. Bu ülkeyi yönetenler ülkeyi ne hale getirdi. Devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Hiç kimse merak etmesin, biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Bizim milletimiz adalete, demokrasiye mutlaka sahip çıkacak. Bu soruşturmaların, davaların cevabını ilk seçimde verecek.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu CHP Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem Erkek