Kılıçdaroğlu'nun Londra'da görüştüğü şirketin CEO'su konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra seyahati sırasında görüştüğü şirketlerden PUBLIC'in CEO'su Daniel Korski, yaptığı açıklamada büyük şehirler dışındaki yerlerde kamu hizmetlerindeki dijitalleşmenin konuşulduğunu söyledi

Kılıçdaroğlu'nun Londra'da görüştüğü şirketin CEO'su konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9-13 Ekim'de gerçekleşen ve pek çok tartışmaya konu olan ABD gezisinin ardından bir sonraki durağı Londra'ydı.

Kılıçdaroğlu'nun heyetinde yer alan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 2-5 Kasım'da gerçekleşen gezinin ikinci gününde basın mensuplarına bir açıklama yapmış ve Londra ziyaretini, “Amerika'daki temaslarımızın bir devamı” olarak nitelemişti.

“10 MİLYAR DOLARLIK SERMAYEYE HÜKMEDEN FONLAR…”

Independent Türkçe’den Gökçer Tuncer’in haberine göre, Öztrak'ın ifadeleriyle dört gün boyunca “yaklaşık 10 milyar dolarlık bir sermayeye hükmeden, girişim sermayesi fonları; yaklaşık 5 trilyon dolara hükmeden yatırım bankalarının yöneticileri ile” görüşüldü.

Görüşülenler kurumlar arasında Birleşik Krallık'ın veri bilimi ve yapay zeka enstitüsü Alan Turing Enstitüsü de vardı, sanat, tasarım, moda ve performans sanatları üzerine uzmanlaşan University of the Arts London da…

Robotlara dokunma hissini veren elektronik deri üreten bir şirketten, drone'larla sağlık lojistiği sağlayan bir girişime kadar, yalnızca bilim üzerine çalışan start-up'lara en erken aşamalarında fon sağlayan Creator Fund da görüşülen kurumlar arasındaydı.

1998'den bu yana girişim sermayesi yatırımcısı olan Blenheim Chalcot'un Kıdemli Danışman Richard Broyd, yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından “Seçimlerde başarılar. Sizin kazanmanız dünya için de çok önemli” diyerek uğurladı Kılıçdaroğlu'nu.

“ÖZELLİKLE BÜYÜK ŞEHİRLER DIŞINDAKİ BÖLGELERE ODAKLANDIK”

CHP liderinin ziyaret ettiği 10'dan fazla kurumdan biri de 2016'da “accelerator” (hızlandırıcı) ve yatırımcı olarak sektöre giren, bugün ise Avrupa'nın kamu sektörü odaklı öncü teknoloji şirketi konumundaki PUBLIC'ti.

Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetle yaptıkları görüşmeyi “harika bir sohbetti” diyerek değerlendiren PUBLIC CEO'su Daniel Korski, şunları söyledi:

“Türkiye'nin dijital ekosistemini nasıl destekleyebileceğimizi, özellikle büyük şehirler dışındaki bölgelerde kamu hizmetlerini nasıl daha iyi dijitalleştirebileceğimizi ve ekonomik büyümeyi destekleyebileceğimizi konuştuk.”

Korski, söz konusu projelerin tahmini mâli büyüklükleri veya kaynağın nasıl sağlanacağı ile ilgili konuların konuşulmadığını aktardı.

Kamu sektörünün hizmetlerini dönüştürmeyi ve “herkes için daha iyi bir toplum oluşturmayı” hedefleyen PUBLIC'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre şirket, sağlıktan adalete kadar pek çok alanda hükümetlere danışmanlık veriyor.

Teknolojik ürünler de üreten şirket, girişimcileri, yasa koyucuları ve yatırımcıları bir araya getiriyor.

En önemli teşvik programı GovStart yardımıyla bugüne kadar Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa ve Almanya'da 50'ye yakın start-up'ın inovatif çözümlerini hükümetlerle paylaşan PUBLIC, son dört yılda 45'ten fazla şirketin 19 milyon sterlin değerinde kamu sektörü sözleşmesi imzalamasını sağladı ve yatırımcılardan 59 milyon sterlin toparladı.

Etiketler
Londra Kemal Kılıçdaroğlu