AKP'ye katılmadan önce 28 Şubat davası için "kumpas" diyordu... Mehmet Ali Çelebi'nin, Vural Avar'ın ölümünden sonra derin suskunluğu

28 Şubat davasında tutuklu yargılanan Vural Avar, 85 yaşında hapishanede yaşamını yitirdi. AKP'ye geçmeden önce, davanın kumpas olduğunu söyleyen ve tutuklu bulunanların tahliyesini isteyen Mehmet Ali Çelebi, Avar'ın ölümüyle birlikte partisine uydu ve sessizliğe büründü.

AKP'ye katılmadan önce 28 Şubat davası için "kumpas" diyordu... Mehmet Ali Çelebi'nin, Vural Avar'ın ölümünden sonra derin suskunluğu

GERÇEK GÜNDEM - 28 Şubat davasında tutuklu yargılanan emekli Korgeneral Vural Avar, geçtiğimiz gün, 85 yaşındayken hapishanede yaşamını yitirdi.

Avar, ilerleyen demans hastalığı ve hapishanede düşmesi nedeniyle kırılan kaburgalarına rağmen tahliye edilmemişti.

Vural Avar’ın sağlık sorunlarına rağmen hapishanede tutulması ve yaşamını burada yitirmesi siyasilerin tepkilerine neden oldu.

CHP’Lİ TANRIKULU, AVAR’IN ÖLÜMÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yaptığı açıklamalar nedeniyle, CHP içinden ve dışından ulusalcıların tepki gösterdiği, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Vural Avar’ın ölümünün ardından AKP’ye tepki gösterdi.

Tanrıkulu, davayı “28 Şubat intikam yargılaması” olarak nitelendirerek “Aylardır her pazartesi MST TV yayınında AYM’ye çağrı yapıyorum bir yaşam hakkı ihlali olmadan başvuruyu öncelikli inceleyin diye ve bugün kendisini Cezaevinde ziyaret ettiğim Emk. Korg. Vural Avar’ın ölüm haberini aldık” dedi.

CHP’li Tanrıkulu, 28 Şubat davasından tutuklu bulunan emekli askerleri ziyaret etmiş, sağlık durumlarına ve dosyaya dikkat çekerek, Anayasa Mahkemesi’ne, başvuruyu hızlı bir şekilde ele almaları çağrısında bulunmuştu.

ÇELEBİ, AKP’YE UYDU SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Yakın zamanda AKP’ye transfer olan ve Ergenekon davasında tutuklanmasının ardından “Teğmen Çelebi” olarak anılan Mehmet Ali Çelebi, AKP’nin tutumunu bozmadı ve Avar’ın ölümü karşısında sessiz kaldı.

Çelebi, AKP’ye transfer olmadan önce 28 Şubat davasına tepki gösteriyor, davayı “FETÖ’nün bir kumpası” olarak nitelendiriyordu.

AKP’li Çelebi, geçen yıl yaptığı açıklamada, “28 Şubat Kararları başka, 28 Şubat Davası başkadır. Mahkemede 28 Şubat kararları gündeme gelmiyor! Savcısı, tanığı, bilirkişisi FETÖ olan bir dava kurgulanmış. 80 yaşındaki insanların ölmesi mi bekleniyor! AYM yeniden yargılama demeli. Hukukun önüne geçen HELALLEŞME olmaz!” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
AKP 28 Şubat CHP FETÖ Mehmet Ali Çelebi Vural Avar