AKP-MHP cephesinin liste krizinin ardından Cumhur İttifakı'nda görüşme trafiği: Erdoğan, Mustafa Destici görüşmesinden uzlaşı çıkmadı

Cumhur İttifakı bileşenleri AKP ve MHP milletvekili genel seçimi için ortak liste için anlaşamazken AKP görüşme trafiğini hızlandırdı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal AKP'yi ziyaret ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

AKP-MHP cephesinin liste krizinin ardından Cumhur İttifakı'nda görüşme trafiği: Erdoğan, Mustafa Destici görüşmesinden uzlaşı çıkmadı

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ile milletvekili genel seçimleri için geri sayım sürerken kulisler ve partiler arası trafik hız kazandı.

Cumhur İttifakı bileşenleri AKP ve MHP'nin ortak liste görüşmelerinde anlaşamamasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Görüşme Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

İki liderin görüşmesinde ana gündem maddesi ise ortak liste. Parlamentoda çoğunluğu kaybetmesine kesin gözüyle bakılan AKP-MHP arasındaki krizin ardından yeni çözümler arıyor.

Aşırı sağcı Hüda-Par'a kendi listesinde yer verecek olan AKP, Demokratik Sol Parti'ye (DSP) de kendi listelerinde yer verme teklifini iletti.

Görüşme sonrasında açıklama yapan ve ortak listenin hala masada olduğunu duyuran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanıyla son bir değerlendirme yaptık. DSP de bugün bize dahil oldu. Seçimlere ayrı listelerle gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

DESTİCİ'DEN MHP'YE LİSTE TEPKİSİ

Destici şunları kaydetti:

"4 partimizin oyu 47-48, bununla Meclis'in yüzde 55-60'ını çıkarabiliriz diye bu düşüncemi daha önce de paylaşmıştım. Ben bu düşüncedeydim ama MHP listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı. DSP de biliyorsunuz Cumhur İttifakı'na dahil oldu. DSP, Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinden bir tanesi... Biz bundan sonrasında ne yapabiliriz, Yeniden Refah Partisi var biz varız AK Parti var, bununla ilgili düşüncelerimi, fikirlerimi paylaştım. Fatih Erbakan ile de görüşeceğiz. Son duruma göre hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. BBP de seçime hazır. BBP olarak biz üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak seçmenimizin karşısına çıkmış olacağız."

Etiketler
2023 Seçim Cumhur İttifakı AKP BBP - Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Önder Aksakal