Ekrem İmamoğlu, ortak yayın öncesi görüşmenin detaylarını anlattı

Ekrem İmamoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda İsmail Küçükkaya ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Ekrem İmamoğlu, ortak yayın öncesi görüşmenin detaylarını anlattı

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile ortak yayın öncesi yaptığı görüşmeyi anlattı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İsmail Küçükkaya'yla 3 gün önce görüştüğünüz doğrulandı. Küçükkaya 2-3 dakika görüştük dedi. Doğru mudur?

15 dakika falan sürdü. Ama 2-3 dakika konuşmuşuzdur çünkü ben buhar alıyordum o sırada. Bu konuyu dile getiren ve bu buluşmayı sağlayan bizim talebimizdir. 31 Mart'tan 2 ay önce talep eden, meydanda taşlarımızı döküyoruz diye reddedilen bizdik.

E bu süreç makul görüldü. ben de teşekkür ettim Sn. Yıldırım'a. Sonra konuşmaya başladı. Uğur Dündar dedi Yıldırım, hay hay dedim. Bana sordular, bu işi en çok gündeme getiren Didem Arslan olmalı dedim. Geri dönüş yaptılar, Yıldırım Didem hanımı istemiyor dendi. Sonra 6-7 isim verdiler, İsmail bey kendi yaptı açıklamasını. Kim olursa olsun vız gelir tırıs gider diyen kendisi.

Daha sonra Küçükkaya beni aradı, sizinle görüşmek istiyorum, daha sonra da Yıldırım'a gideceğim dedi. İstanbul'da Taksim'de bir otelde görüştük. O gün proje tanıtımım vardı. 2-3 dakika görüştük. Bir talebiniz var mı dedi. Dedim yok istediğinizi sorabilirsiniz.

17 yıl bu süreçten kaçanlar artık o masadan kaçamayacaklar. Ben bu süreçte özellikle söyledim, burası bir Kırkpınar Meydanı değil. Süreç de gerçekten kötü bir tecrübe ortaya koyunca da bahane arıyorlar. Herhalde fırça yediler, bahane arayışındalar. Sn. Yıldırım beni ve eşimi çaya davet etti. Ben seçim günü de dahil istediği gün çağırdığı gün giderim.

Küçükkaya beni arayıp sizinle görüşeceğim deseydi kabul etmezdim. Sizinle görüştükten sonra Yıldırım'la da görüşeceğim dediği için kabul ettim.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu İsmail Küçükkaya TRT