Öcalan ile mesaj pazarlığı iddiası

Yetkililerin Abdullah Öcalan ile avukat görüşmesinden önce bir ön görüşme yaptığı, ayrıca yayımlanacak mesaj üzerinden de pazarlık yapıldığı iddia edildi.

Öcalan ile mesaj pazarlığı iddiası

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları ile 8 yıl sonra yaptığı görüşmenin öncesinde, 31 Mart’ın hemen ardından bir ön görüşme yapıldığı iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal ettiği gün, terörist başı Abdullah Öcalan ile avukatlarının 8 yıl aradan sonra İmralı’da görüşme yaptığının kamuoyuna duyurulması, iktidarın HDP seçmenine bir mesaj verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Öcalan ile 2 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmenin 4 gün sonra 6 Mayıs’ta kamuoyuna açıklanmasının Öcalan’ın kamuoyuna duyurulacağı mesajların içeriğinde anlaşma sağlanamamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Mesajın içeriği konusunda pazarlık yürütüldüğü ifade ediliyor.

Ayrıca, Öcalan ile 8 yıl sonra avukatlarıyla yapılan görüşmeden önce 31 Mart’ın hemen ardından bir ön görüşme yapıldığı, iddia ediliyor.

Öte yandan Öcalan'ın avukatları yeniden görüşme için başvuruda bulundu.

Etiketler
Abdullah Öcalan