Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Haddini bilecek olan siyasilerdir

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın iş insanlarını tehdit eden 'hadlerini bilecekleri" açıklamasına tepki gösterdi.

GERÇEK GÜNDEM - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş insanlarını tehdit eden 'hadlerini bilecekleri" açıklamasına tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN İŞ İNSANLARINA 'HADLERİNİ BİLECEKLER' TEHDİDİ

Ekrem İmamoğlu, FOX Haber'de Fatih Portakal'ın sorularını yanıtlıyor. İmamoğlu'nun Erdoğan'ın tepki gösterdiği açıklamaları şöyle:

"Haddini bilecek olan siyasilerdir. Vatandaş cumhurbaşkanını seçti, milletvekillerini seçti, bakanları seçti. Görevini yapamıyorsa haddini bilecek olan siyasilerdir. Siz kibir, insanlara hükmetme, bağırma çağırma.

Tebrik ediyorum sanatçıları. Hiçbirinin benden bir çıkarı yok. Onların tarifiyle görevden alınmış bir belediye başkanıyım. Ben seçilmiş belediye başkanı olarak gezeceğim sokaklarda. Seçilmiş belediye başkanı coşkuyla karşılanır. Ben coşkuyla karşılanacağım.

47 gün sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ben hakkımı yedirtmem. Bu, iş olsun diye söylenmiş bir laf değil. Hak da yemem. O insan, o seçimi kazanmış olsaydı giderdim tebrik ederdim.

Beni tanıyan bakanların hepsine sorabilirler. Beni, kendi siyaset yaptığı insanlara sorsunlar. 47 gün sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bahçeli ve Erdoğan'ın İstanbul'a geleceği haberlerine yönelik ise İmamoğlu, "Biz hiç gitmedik hep buradayız" dedi.

Herkes birbirine dikkat etsin. Benim dilim çok güzel olacak, zorlanacaklar benimle yarışmaya. Bazen sevinçten gözyaşıyla, el ele kol kola üreteceğiz. Kadınlar, bu seçimde söyledim. İstanbul'da kadın devrimi olacak. Kadın sahada olacak. Ben size anneleri anlatamam. Onların yüreklerine, onların dualarına teşekkür ediyorum.

İyi niyet, tevazu, samimiyet... Millet yöneticiye her şeyini emanet ediyor. Malını, mülkünü, çocuğunu. Çocuğundan değerli ne var insanın. Dolayısıyla yönetici had bildiren değil had bilen olmalı. Evimizde bağıran çağıran siyasetçi istemediğim için evimizde televizyon izlemiyoruz yıllardır. O kadar çok yapacak iş var ki, bizi kimse yolumuzdan çeviremez.

20 bine yakın gönüllümüz oluşmuştu. Sadece dün gece çağrı yaptı gönüllü arkadaşlar ben yayına girerken 80 bini aşmıştı. Gönüllülerle bir toplantı yaptım pazar günü. Gönüllüler bu seçimin güvenliğini sağlayacak. Sandıkta duracak. Gönüllü bir şekilde sandık güvenliği. AKP seçmeninden oy alabilir misiniz? sorusuna yönelik, "Ben ne dedim AKP'li kardeşlerime. Size yapılan bu süreçlerine bir benzerini, mensubu olduğunuz partinin etkisiyle yapılıyor olması vicdanınıza sığmaz.

"47 GÜN SONRA DEVAM EDECEĞİZ"

Her şey çok güzel olacak. 23 Haziran'ı önümüze koydular ama diğer hukuki haklarımızı aramaya devam edeceğiz. 47 gün sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ramazan ayındayız, sofralarına oturmuş hemşerilerimin oruçları kabul olsun."

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Ekrem İmamoğlu Tehdit