AKP'li belediye başkanı neden görevinden istifa etti?

AKP'li Ayhan Yılmaz'ın Pursaklar Belediye Başkanlığı görevinden istifa kararının gerekçelerinin seçim öncesine dayandığı ve adaylığı, "Büyükşehir kaybedilirse ben suçlanırım" diyerek aday olduğu iddia edildi.

AKP'li belediye başkanı neden görevinden istifa etti?

İstanbul seçimi ve Saray İttifakı’nın sonuca itirazları 31 Mart seçimleri sonrasında en çok tartışılan gündem olmaya devam ederken, dün Ankara’da dikkat çeken bir istifa yaşandı. Henüz bir ay önce seçilen Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla istifa etti.

Resmi gerekçesi ‘sağlık sorunları’ olarak açıklanan istifanın ardından medyaya yansıyan kulis iddialara göre ise Yılmaz’ın bu görevi almama konusundaki talebi aslında adaylık sürecine dayanıyor.

İstifa dilekçesini AKP Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar kaymakamlığa teslim etmesinin ardından parti yönetiminin ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yılmaz’ı ikna etmek için uğraş verdiği öğrenilirken bu çabaların sonuç vermemesi üzerine Erdoğan’ın ‘ısrarcı olmayın’ dediği iddia edildi.

‘ADAY OLMAK İSTEMİYORUM’ DEMİŞ

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, Ayhan Yılmaz, belediye başkan adaylığına baştan sıcak bakmadı. Yakın çevresine “Aday olmak istemiyorum. Ancak büyükşehir kaybedilirse suçu benden bilecekler. O yüzden mecburen aday oldum” dedi.

Başkan seçildikten sonra da “Ayağım gitmiyor” diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı. Yılmaz, başkanlıktan istifa etmeden önce son icraat olarak Volvo marka lüks makam aracını Skoda araçla değiştirdi.

Yılmaz sosyal medyada yaptığı paylaşımda ise, “Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız” dedi.

Etiketler
Seçim Pursaklar