Ekrem İmamoğlu: Ne yazık ki tespitlerimiz var

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Ne yazık ki tespitlerimiz var

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun cenaze törenine katıldı. İki isim cenaze namazı için birlikte saf tuttu. İmamoğlu cenaze töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan ile karşılaşma sorusuna yanıt

Kendisinin kandilini kutladım. Ben belediye başkanıyım o da Cumhurbaşkanımız elbette konuşacağız. Bu ülkenin normalleşmesi gerek. Daha önce de söyledim fırsat bulursam kucaklaşırım, sohbet ederim benim için onurdur.

Peki sizi kutladı mı?

Kendisi öyle bir cümle kullanmadı. Sadece kandil kutlamama karşılık iade-i kutlama yaptı.

Veri tabanlarının yedeklenmesi

Kamu adına görev yapıyoruz, kamunun verilerini korumak zorundayız. Şu anda görevli olan arkadaşlarım, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaşma yaptığı bir firmanın görevlisi. Gayet mevzuata uygun bir şekilde, saklanacağı alan kanuna uygun bir şekilde. Bir zapt altına alınarak, tespitler yapılarak, 31 Aralık – 31 Mart tarihli ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi, imza altına alındıÖzellikle 31 Mart ile 18 Nisan arasında ne yazık ki duyum değil, daha ötesi tespitlerimiz var." dedi.

"YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Bunları en sağlıklı bir şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına bu işlemin yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, "Kanuna uygundur, bizim öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz. Bu devlet hafızası, bunu koruyoruz 16 milyon insan adına. (Bu verilerin analizlerini de paylaşacak mısınız sorusuna) Gayet tabii, kamuya şeffaf, açık olma sözünü verdik. Kamuyu ilgilendiren, kamuya zarar veren ya da eksik işlem yapıldıuğında hem kamuya duyuracağız hem de gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Bunu yapmak zorundayız. Umuyorum devletimize-milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır ama dediğim gibi ne yazık ki tespitlerimiz var. Bunlardan netleştikten sonra bahsedeceğiz." dedi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu