CHP'li Seyit Torun: YSK talimat mı bekliyor?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, mazbata krizinde gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'li Seyit Torun: YSK talimat mı bekliyor?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, mazbata krizinin 10’uncu gününde gelinen süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Mesaisinin tümünü sandık başında nöbet tutan partililer ve Seyrantepe'deki SeçimKoordinasyon Merkezi'nde geçiren Torun Yurt Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Tayyip Erdoğan bir an önce YSK’yı rahat bıraksın da YSK artık açıklasın" dedi.

Torun, seçimin yenilenmesinin adını bile anmayarak "Seçimin tekrarlanması söz konusu bile olamaz. Yedirtmeyiz!" ifadelerini kullandı.

YSK, ERDOĞAN’DAN TALİMAT MI BEKLİYOR?

Torun'un yaptığı açıklamaları şu şekilde:

Erdoğan “YSK sonuçları açıklasın öper başımıza koyarız” ve “Teşkilatımızda sandığa hakimiyette eksiklik olabilir” dedi…

Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Tayyip Erdoğan bir an önce YSK’yı rahat bıraksın da YSK artık açıklasın. YSK’nın karar almasını engelleyecek hiçbir hukuksuzluk yok. Geçmiş içtihatlara bakıldığında, eğer iştihat değişmediyse şu anda Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmemesinin hiçbir nedeni yok.

Geçmiş seçimlerde bundan daha ağır süreçler olmuş olmasına rağmen bunlar verildi. Şu anda '51 sandık' dedi sayıldı. 'Şurası bittisin dedi' bitti. 'Şu yapılsın' dedi yapıldı. Şimdi ne bekleniyor?

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mı talimat bekliyorlar? Biz bir an önce YSK’nın eldeki verileri değerlendirmesini ve mazbatayı Ekrem İmamoğlu’na vermesini bekliyoruz.

Etiketler
Seyit Torun YSK