AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten itiraz açıklaması

AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten itiraz açıklaması

AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

AKP Sözücü Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle oldu:

Yüzde 85'e yakın katılımın gıptayla karşılandığını belirtiyorlar. Bunun yüksekliği bile tek başına demokrasinin gücünü, milletimizin demokrasiye bağlılığını başlı başına teşkil eden bir değer. Demokrasi güçlendirmek için bedeller ödemiş, darbe dönemlerinde başbakanlarını kurban etmiş bir milletiz.

FETÖ'ye karşı topyekün bir millet olarak nasıl direndiğimizi gösterdik. Demokrasinin varlığı ve gücü üzerinde titizlenmesi gereken bir değerimiz.

Türkiye sağlıklı seçimler yapan bir ülke deneyimi yüksek. Kuvvetli mekanizmaları var. YSK gibi herkesin saygı duyduğu, yurt dışında da saygınlığı olan bir kurumumuz var.

Ankara ve İstanbul'daki itiraz süreçlerinde bunu göz önünde tutmamızda fayda var. AK Parti anlamını demokrasi ile kazanmış siyasal mücadelenin eseridir.

Her parti itiraz müessesini çalıştırır. Seçim sürecinin meşru ve doğal bir sonucudur. Hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızın oyunun sandığa yansıması için önemlidir.

Kaydırmalar, hatalar olabiliyor. Herkesin başvurduğu meşru bir müsesssese.

Ankara'da sandık tutanakları ve ve sayım döküm çizelgesinde uyumsuzluk var. Bu tutumsuzluk için bu müesseseye başvurmak olağan bir yöntemdir. Sandığa atılan oyun yerini bilmesi açıdan önemlidir. Sandık demokratik siyasetin namusudur. Olağan bir süreç geçirirken stresi yükselten açıklamalar yapılması, akşam saatlerinden itibaren yurt dışındaki şebekelerin provokatif açıklamalar yapması karşısında bu hassasiyetlerin altını çizmek istedim.

Siyasi partiler kampanyaları yaptı. Seçimler vatandaşın talimatını almak açısından önemlidir.

Her seçimin bir karakteri olur. Doğru mesajları almak önemlidir. Olağan süreç için yapılan provokasyonlar, incitici, tahrik edici açıklamalar karşısında hassasiyetin altını çiziyoruz. Öteden beri Türkiye düşmanı olarak, demokrasini sakatlanmasını isteyen, zarar vermek isteyen belli isimlere karşı bu açıklamaları sağduyu içinde yapmak zorundayız.

Hepimizin iyi ki varsın Yusuf diye sahiplendiğimiz, provokasyona karşı duruş sergileyen Yusuf kardeşimizi gördünüz. Sokak sokak gezdi çocuklar memleket daha iyi olsun diye. Gencecik bir delikanlı uğradığı hareket karşısında demokrasinin güçlenmesini, oy verilmesini sağlamaya çalışıyor. Demokrasiye kıymet verdiğimiz için iyi ki varsın Yusuf diyoruz. Yusuf kardeşimizin sandığa götürmeye çalıştığı tek bir oyun bile heba olmasını istemiyoruz. Diğer partiler için de öyle.

İtiraz müessesinde erkenden sonuç ilan edenlerin aamn bozulmasın diye paniklemelerini anormal görüyoruz.

Tek bir oy gelecekle ilgili alacağımız talimatların niteliğini, niceliğini değiştirebilir. Bu milletimize karşı vazifemiz.

Sürece herkes saygı duymalıdır. Süreç, sağlıklı, şeffaf işlemelidir. YSK bunu yürütecektir. Oy veren her vatandaşımızı savunmak vazifemizdir. Kutsalımızdır.

Burası 15. kez seçimden zaferle çıkmış bir siyasi partinin genel merkezi. Milletimizi teveccühü ile 15. kez zaferle çıktık. Hak edilmeyen bir zafer bizim kapımızın içinden çıkmaz.

Bu sonuç Cumhur ittifakını da birinci yapmıştı. Hak edilmiş zafer meselesi başkalarının kendilerine yapıştıracağı bir etiket olabilir.

İtirazlar yapılacak ve süreç devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşmasında paylaşmıştır. Milli iradenin üzerinde güç tanınmamıştır.

Hukuki sonucu beklemek doğaldır.

Ankara ve İstanbul'da yürütülen süreç hukuki olarak doğaldır. Süreci bekleyeceğiz. Sürece ve sonuca saygı duyacağız.

Tahrik eden ve süreci sabote etmeye çalışan tweetler görüyoruz.

Gözlemci olarak diğer partilerde ortada bulunuyorlar. Onlarda bazı yerlerde itiraz edecektir. Kirli bilgiler veriliyor bunlar doğru değildir.

Bu itiraz süreci dışında oylar yeniden sayılıyor, başka süreçler olacak gibisinden yalan haberler çıkıyor. Doğru değildir. Daha önceki gibi süreç işleyecek.

Bir takım aşırı ifadeler bazı yerlerde kullanılıyor. AK Parti sorumluymuş gibi yansıtılıyor.

Spekülatif haberler iyi test edilsin, sonuçlarına iyi bakılsın. Süreçten sağlıklı bir şekilde çıkacağız. Sonuçlara ne olursa olsun saygı göstereceğiz.

Kazanan olur kaybeden olur. Seçimlerden 1. çıkmış bir parti olarak kaybeden parti olur, 1 vatandaş bile kaybetmez.

Çıkacak sonuca hep birlikte saygı göstereceğiz. Milletimizin talimatı budur diyeceğiz. Şer şebekelerinin ortaya koyduğu yaklaşımlara yüz vermeyeceğiz.

Demokratik olgunlukla süreci tamamlayacağız. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti, demokrasimiz milletimiz olacaktır.

Etiketler
Ömer Çelik