'İstiklal Marşı'nı bile anlamamışlar'

CHP'li Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin 'beka' tartışması başlatarak ülkenin gerçek sorunlarını gizlemeye çalıştığını söyledi.

'İstiklal Marşı'nı bile anlamamışlar'

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Ülkede beka sorunu yaşandığını söyleyenler, İstiklal Marşı'nı okumuş ama anlamamışlar" dedi.

CHP Şile Belediye Başkan Adayı Şecaattin Güney'e destek vermek amacıyla ilçeye gelen CHP'li Barış Yarkadaş, önce parti binasını ziyaret etti.

Ardından ise CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik ve Belediye Başkan Adayı Şecaattin Güney'le birlikte Su Ürünleri Kooperatifi'ni ziyaret ederek balıkçı esnafına seslendi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Yarkadaş, özetle şunları söyledi:

"Bu bir yerel seçim... Pazar günü belediye başkanlarımız ile belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Kentimize kimin iyi hizmet getireceğini düşünüyorsak ona oy vereceğiz. Ancak ne yazık ki; AKP ve MHP bu seçimi de halkı kandırmak, başarısızlıklarının ve ülke gerçeklerinin üstünü örtebilmek için kullanmaya çalışıyor.

İçi boş bir beka tartışması açarak, toplumu korkutmaya gayret ediyorlar. Bu ülkede bir beka sorunu varsa, bunun sorumlusu ülkeyi 17 yıldır yöneten AKP ile onun ortağı MHP'dir. Herkese yerli ve milli olma dersi vermeye çalışan bu iki ortak, İstiklal Marşı'nı okumuş ama anlamamış.

Bakın İstiklal Marşımız, 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diye başlar. AKP ve MHP bu sözlerin anlamını kavrasa, beka tartışması açmazdı. Bunların beka tartışması, işsizliği, çöken ekonomiyi, hayat pahalılığını gizlemek içindir. Son 15 yıldır Şile'ye hiçbir hizmet getirmeyenlerin, söyleyecek bir sözü kalmadığı için bekanın arkasına saklanıyorlar."

CHP Şile Belediye Başkan Adayı Şecaattin Güney de seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı. Güney, "Şile'yi yeniden festivaller kenti haline getireceğim" dedi.

Etiketler
Barış Yarkadaş