Kılıçdaroğlu'ndan Adalar'da Ekrem İmamoğlu ve Erdem Gül mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalar'da STK Temsilcileri ve Muhtarlarla buluştu. Gerçekleştirilen toplantıya CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül de katıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan Adalar'da Ekrem İmamoğlu ve Erdem Gül mesajı

Aysel KILIÇ - Erdem Gül’ün Adalar için büyük bir şans olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalar’ın kültür ve sanatla dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Adalar’ın yıllardır geri bırakıldığını vurgulayan Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, “Adalar İstanbul’un kimliği olmalı. Her dilden, dinden insanlar burada barış ve huzur içinde yaşıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül'ün seçim çalışmalarına destek için bugün Adalar'da idi.

Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul milletvekilleri Erdoğan Toprak ve Gamze İlgezdi, eski Çalışma ve Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

Özel motorla adaya gelen Genel Başkan ve partilileri, İlçe Başkanı Ercan Akpolat, ve Belediye Başkan Adayı Erdem Gül karşıladılar.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİLER

Partililer ilk olarak Büyükada Su Sporları Kulübü Başkanı Adnan Demir'i ziyaret ettiler. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından şehit Murat Yüksel'in ailesi ziyaret edildi.

Baba Muhammet Yüksel tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve partilerin ziyaretinde Mevlit okundu.

KANAAT ÖNDERLERİYLE TOPLANTI

Ziyaretin sonraki adresi ise Büyükada Anadolu Kulübü idi. Burada cemaat temsilcileriyle özel bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ardından yine Anadolu Kulübü’nün büyük salonunda kanaat önderleri ile halka açık bir toplantı düzenlediler.

Siyasetçiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen’in aralarında olduğu gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, öğretim görevlileri, mimarlar ve her türlü meslekten insanın katıldığı toplantının açış konuşmasını Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül yaptı.

GÜL: ADALAR İSTANBUL’UN KİMLİK KARTI OLACAK

CHP’li Erdem Gül, “Neredeyse buradaki bütün yüzleri tanıyorum. Herkesle, hepinizle merhabamız, konuşmuşluğumuz var. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız herkes burada ve bu umut verici” dedi.

“Adaların sorunlarını da çözümünü de biliyorum ” diyen Gül şöyle devam etti:

“Türkiye’de içinden geçtiğimiz dönemde, insanlara ve şehirlere hakları verilmemiş durumda. 2017 Referandumu ile başlayan hak, hukuk, adalet anlayışı bunun bir yansıması. İnsanlar ve şehirler haklarını arıyor. Biz 31 Mart’ta seçimimizi yaparken insan olarak kentlerimiz için de haklarımızı isteyip oylarımızı bu doğrultuda kullanacağız. Adalar haklarını istiyor ve bu haklarını alacaklar.”

Adaların çok kültürlülüğüyle, tarihiyle, doğasıyla, deniziyle eşsiz bir yer olduğunu vurgulayan ancak Adaların imkanlarının iyi kullanılmadığını altını çizen Gül, “Adalarımız bu özellikleriyle İstanbul’un kimlik kartı olacak. Bizim için zenginlik olan bu çok kültürlü yapıyı daha da geliştirip dönüştürmek durumundayız. Her türlü kimlik farklarını zenginlik olarak kabul ediyoruz ve bunu büyük bir dayanışma ile Türkiye’ye örnek model olarak anlatacağız.” dedi

Adalar’ın geçmişten bugüne yazarlara ve sanatçılara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Gül, kültür ve sanatın önemini “Adaları bir kültür ve sanat festivali adasına dönüştüreceğiz. Kültür ve sanat birikimimizi her yere taşıyacağız” sözleriyle ifade etti.

“ADALARIN HABER DEĞERİ VAR”

“İstanbul’da ve Türkiye’de mikrofona hakim olanlar, iktidarda olanlar Türkiye’yi kutuplaştırıyorlar. Biz çok ses istiyoruz. Biz otoriter bir yönetim istemiyoruz; eleştiri istiyoruz, ifade özgürlüğü istiyoruz” diyen Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, son mesajını gazetecilik kimliğiyle verdi ve “Adaların haber değeri var” dedi.

KILIÇDAROĞLU: İSTANBUL BETONA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Gül gibi adaların özel bir yer olduğunu vurguladı.

Adalı olmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalılar karşılıklı olarak birbirine saygı duyuyor. Çok farklı kimlikler, çok farklı inançlar, çok farklı yaşam tarzları ama bütün bu farklılıklar adayı bir cennette dönüştürmüş durumda. Bütün, bu farklılıklar adanın zenginliği aslında. Adayı böyle görmek lazım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, adanın kendine özgü zenginlikleri olduğunu ve bunların bir şekilde dünyaya duyurulması gerektiğini vurgulayarak, "Adalar'ın tarihe baktığımız zaman olağanüstü zenginlikler görürüz. Eğer bütün bu zenginlikleri duyurabilirsek, olağanüstü güzel bir hizmeti yerine getirmiş oluruz. Bu mümkün mü? Elbette mümkündür. Bunu hep birlikte yapmak zorundayız. 7 sanat dalında görev yapan, çalışan sanatçılar burada. Bu entelektüel zenginliği dünyaya taşımamız gerekiyor. Mesela adada, her yıl geleneksel olarak uluslararası felsefe konferansları yapılabilir. Adalar'da görkemli bir tarih var. Görkemli bir tarihin içinde yaşıyoruz ama İstanbullu bunun farkında değil. Gerçekçi olmak gerekiyor. Bunu gün yüzüne çıkarmak tek başına bir belediye başkanının yapacağı iş de değil" dedi.

Anadolu'nun ve dünyanın bir çok noktasından insanların yaşamak için Adalar'a geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Onlarla beraber bir huzur ve barış ortamı yaratıldı. Kimse ötekileştirilmedi. Kimseye farklı bir şey söylenmedi. Herkes kucaklaştırıldı. Kucaklaştırmak zorundayız ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. Eğer huzurun ve barışın bir başkenti aranıyorsa, aranacak ve bulunacak yer Adalar'dır. Bu güzelliği bütün Türkiye ve dünyaya yaymamız gerekiyor. İstanbullu nefes almak için yazın buraya gelir. Koca İstanbul, üç büyük imparatorluğu başkentlik yapmış İstanbul ve beton ormanına dönen İstanbul. Nasıl oldu da bu İstanbul beton ormanına dönüştü? “diye soran Kılıçdaroğlu’nun iktidara eleştirisi de vardı:

“ERDEM GÜL GAZETECİ, AVANTAJI VAR”

"İhanet ettik, demekle bu sorun çözülmüyor. Bu sorunu çözmek için önce kent kültürüne sahip olmak lazım. Entelektüel birikime sahip olmak lazım. Kavgadan uzak, huzurdan yana bir kentin arayışı içinde olmak lazım. 'Ben sadece bina yaparım' anlayışıyla insanlar mutlu olmuyor.

İnsanlar, yaşlılar huzur içinde konuşamıyorsa, gençlerimiz iş bulamıyorsa ve kente egemen olan sorun yumağı aşılamıyorsa, bunu aşabilecek bir siyasi anlayış gelmiyorsa, o kente huzur sağlayamazsınız. İnanıyorum ve güveniyorum, Ekrem İmamoğlu, gerçekten İstanbul'u İstanbul yapacak. Erdem Gül'ün bir avantajı var. Bir gazeteci. Gazeteciler, eleştirel gözle bakarlar.

Dolayısıyla, devraldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Siyasetçiler, sanatın ve sanatçının farkında mı? Hayır. Yasaklarla, baskılarla götürmek istiyorlar. Adalar'ın kendine özgü bir kültürü var. O kültürün içinde sanatın çok önemli bir ağırlığı var. Dolayısıyla o sanat ve kültürün yaşaması lazım. İstanbul’u Ekrem İmamoğlu, Adaları’ı Erdem İmamoğlu kazanacak."

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu partililerle birlikte Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün seçim ofisine giderek halkla buluştu.

Etiketler
Erdem Gül Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi