CHP'li Levent Gök'ten Albayrak'a anket sorusu

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök verdiği soru önergesinde yatırım eğilimleri ve bankacılık sektörünü sordu.

CHP'li Levent Gök'ten Albayrak'a anket sorusu

Gök'ün soru önergesi şöyle:

Özel bir araştırma şirketinin gerçekleştirdiği anket sonuçları yurttaşlarımızın birikim yapma alışkanlarını ortaya çıkartmıştır. Yurttaşlarımızın %54’ü tasarruflarını bankalarda değerlendirmemekte, yatırım aracı olarak %19.9’luk oranla en çok altın tercih edilmektedir. Kazanç sahiplerinin yarısından fazlasının tasarruflarını yatırım olarak bankalarda değerlendirmemesi bankacılık sektörüne ve kayıtlı ekonomi değerlerine doğrudan zarar vermektedir. Sözü geçen araştırma halkımızın bankacılık sektörüne karşı güveninin sarsılmış olduğunu da gözler önüne sermektedir. Tanzim satışlar ile aşılamayan ekonomik istikrarsızlığın çözümünü yurttaşlarımız yastık altı birikimde aramaktadır.

Bu bilgiler ışığında:

2002 – 2019 yılları arasında tasarruflarını bankalarda değerlendirmeyen yurttaşlarımızın oranlarını yıllık temelde açıklar mısınız?

2002 – 2019 yılları arasında halkımızın bankacılık sektörüne güven endeksinde gerçekleşen değişimleri ve bu değişimlerin istatistiklerini açıklar mısınız?

Yurttaşlarımızın bankalarda birikim yapmayı tercih etmemesinin sebepleri nelerdir?2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yastık altı birikim eğilimi sebebiyle bankacılık sektörünün ve ülke ekonomisinin uğradığı zarar kaç Türk Lirası’dır?

Etiketler
Ordu Ankara Milletvekili Levent Gök