Kılıçdaroğlu'ndan 'beka' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçime doğru saha çalışmalarına devam ediyor.

GERÇEK GÜNDEM - Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu'nda konuştu. Kılıçdaroğlu beka tartışmalarıyla ilgili, "Üretim yapmazsanız beka sorunu yaşarsınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün burada sivil toplum ögrütlerimiz muhtarlarımız zeytinburnunun değerli kanaat önderleri var. Hoşgeldiniz şeref verdiniz diyorum

Kanaat önderi toplumda davranışlarıyla konuşmasıyla güven duyulan kişi demektir. Bilgi tecrübesiyle herşeyiyle. İnsanlar ona gider danışır. Kanaat önderi budur. Bu bağlamda stklar muhtarlar birer kanaat önderidir. Dolayısıyla kanaat önderlerinin böyyle bir yönü vardır. Kanaat önderlerinin sorumlulukları da vardır.

Bu bağlamda muhtarlarımız önemli birer kanaat önderidir. Birlikte yöneteceğiz dedi sevgili Adil Emecan. Birlikte yöneteceğiz ne demek? Mahallenin muhtarına danışmadan karar alırsanız o birlikte yönetmek değildir. Her şeyi ben bilirim anlayışı orta çağ aklıdır. Benim gibi düşünmeyen bir insanın görüşünü almak bir belediye başkanı için son derece önemldir. Sosyal yardımları arttıracağız dedi sayın başkan. Sosyal yardımları dağıtırken o muhtarları göz ardı etmemek gerekiyor. Bir mahallede kim zengin kim fakir mahallenin bakkalı ve muhtarı bilir. Sosyal yardımlar bir kişi yoksuldur onu kırmadan yapılan yardımdır. O nedenle ilk başvuracağımız yer muhtar olacaktır.

Bir vatandaşın en kolay ulaşabildiği seçilmiş kişi muhtardır. Çünkü belediye başkanına bakanlara ulaşmak bir sürü sıkıntıdır. Ama mahallenin muhtarına rahatlıkla ulaşabilir. Dolayısıyla belediye ile muhtarlık arasındaki ilişki birlikte yönetmeyi güçlendirmiş olur.

Bu birlikte yönetimin mihenk taşıdır. Annelerin güven içinde çocuklarını bırakabileceklerini niye bir kreş olmasın?

Bir belediyenin güveni sosyal yardımdır. Garibanın yanında olmaktır. Varlıklı bir insana siz istediğiniz kadar hizmet götürün duymaz bile bunu.

Başkanlara şunu söylüyorum. Sizden iki şey bekliyorum. Seçildiğiniz andan itibaren bütün halkı kucaklayacaksınız. Her mahalleye hizmet götüreceksin. Bir konuda ayrımcılık yapabilirsin. Bir mahalle fakirse pozitif ayrımcılık yap

İkincisi, milletin parasını harcayan belediye başkanının harcadığı her kuruşun hesabını vermesi lazım.

Bütçe görüşmeleri sırasında şu açıklamayı yaptım. Asgari ücret net 2200 lira olmalı. O zamanlar henüz krizin başındaydık. Oturdular uzun uzun konuştular. O zaman biz de açıklayayım dediler 2020 lira. Sayın Emecan Zeytinburnunuların desteğiyle koltuğa oturacaksın. Oturduğundan itibaren asgari ücret net 2200lira olacak

Peki nereye gidecek bu para? Esnaf kazanacak. Hangi esnaf? Zeytinburnu esnafı kazanacak.

1 Ocak ile 1 Nisan arasındaki asgari ücretin farkını ödeyeceksiniz.

Başka bir şey daha istiyorum. Belediye başkanı olduktan sonra şuradaki, işçiler bana oy vermediler işlerine son vereyim" sakın! Hangi partiye oy verirse versin herkesin işine aşına sahip çıkacaksın.i Bunlar önemlidir. İnsanı kucaklaştırma kültürü.

Zeytinburnu istanbulun gözbebeği yerlerinden olan birisi.

Gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması için gençleri sanatla sporla buluşturacağız.

Genç işsiz yapacak hiçbir şeyi yoksa yanlış yola sapacaktır. O nedenle spora sanata önem vermek gerekiyor. İstihdam konusu. Her mahalleye kreş konusu. Kreş kadınlar işe başlayacak demektir.

Muhtarların ayrı bir bütçesi olması lazım. Emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisinin yüzde biri muhtarlara bütçe olarak tahsis edilse ne olur?

Biz ranta karşı değiliz. Rantı hak sahibine teslim edeceksiniz.

Eeğer o ülke üretmezse beka sorunu doğar. Almanya niye güçlü? Ürettiği için.

Yunanistandaki tarım alanları bizden daha küçük ve bizler onlardan alıyoruz.

Akpli kardeşlerime seslenmek isterim. 17 yıldır oy verdiniz. Ne dedilerse yaptılar. Pepki noldu da 17 yılın sonunda Türkiye soğan kuyruğuna girer hale geldi? Bu soruyu kendi vicdanınıza sorun. Çukurova'nın pamuğu, Bitlis'in tütününe ne oldu?

Ne oldu da bu hale geldik? Ülkücülere seslenmek isterim. Milliyetçi olmak vatana bayrağa sahip çıkmak demektir. Milliyetçi olmak demokrasiyi güçlendirmek her düşünceye saygı duymak demektir. Askeri fabrikaları yabancılara satmamak demektir. Her şeyi sattılar. Bez fabrikasını sattın eyvallah bunları anlarım. Ya silah fabrikası yabancı orduya satılır mı Allah aşkına?Bizim atalarımız neden bu mücadeleyi verdiler? Bugün kalkmaya kalksanız 20 milyon dolar.

Ülkücülük milliyetçilik sıradan bir olay değildir. Vatanı bayrağı sevmek sözle olmaz. Rahmetli Ecevit milliyetçiliği duvara değil Kıbrıs'a yazdık dedi. Ekmeyeceksin dediler ekeceğim dedi. Kendi halkını korumak için. Bizim milliyetçilik anlatyışımız budur. İstanbul 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmıştır. Büyük camilerimiz beton yığınları arasında kalmıştır. Eyüpte anlattım burada da anlatayım. Büroktatken Endonesyaya indik. Uçaktan iniyoruz etraf yemyeşil. bizi 5 yıldızlı otele götürdüler. Sosyal programımız var dediler. Pazar günü oldu bütün değişik ülkelerden gelen insanlarla bizi gezdiriyorlar. Bİr sütun gösterdiler. Burası bali için kutsaldır Bu bina hiçbir bina geçemez dediler. Buyrun İstanbula bakın.

istanbul beton yığınına döndü. Oysa burayı alan Büyük fatih haliçte koyun otlatmayı bile yasaklatmıştı yeşile zarar gelmesin diye . Heopimizin sorumluluğu var. Bayrak sadece benim vatanım değil. O nedenle Adil Emecan zeytinburnu belediye başkanı olacaksın. Yeşil alanlar ortaya çıkacak göreceksin. İstanbuldan yaşamaktan da hepbirlikte gurur duyacağız.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Seçim Yerel Seçim