Alper Taş: 'Krize karşı halkı koruyacağız'

CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı Alper Taş’ın seçim broşürlerinden ilki yayımlandı.

Alper Taş: 'Krize karşı halkı koruyacağız'

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın ilk seçim broşürü yayımlandı. Broşürde, işsizliğe karşı dayanışma ağları kurulacağı vurgulanırken, sosyal yardımların adil yapılacağı belirtildi.

İsminin açıklandığı günden bu yana toplumun en geniş kesimlerinin desteği ve ilgisi ile karşılaşan CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı Alper Taş’ın seçim broşürlerinden ilki yayımlandı.

Broşürde işsizliğe karşı dayanışma ağı kurularak işsizlere iş imkanları yaratılacağı ifade edilirken, üretim-tüketim kooperatifleri ile sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimin sürekli sağlanacağı vurgulandı.

“Ekonomik kriz bugün tüm ülkeyi vuruyor” denilen broşürde, “Emeğiyle geçinen ve işsiz olan insanların kazançları geçinmelerine yetmiyor. Yokluk, işsizlik ve borçların yarattığı yük halkımızın belini her gün biraz daha büküyor. Ülkeyi 17 yıldır yönetenler, ya “Kriz falan yok” diyerek bu sefaleti görmezden geliyor ya da sorumluluğu “dış güçler” ve “üst akıl” gibi hayali hedeflere atıyorlar. Kendileri ise zenginlik ve sefa içinde yaşıyorlar. Bu zenginliğin bedelini milyonlarca emekçi, alın terinden kesilen vergilerle ödüyor. Krizin sebebini uzakta aramaya gerek yok. Krizin sebebi ülkeyi soyup soğana çevirenlerdir. Ekonomiyi piyasaya emanet edenlerdir. Belediyeleri ihale kapısı yaparak yoksulun sırtından zenginleşenlerdir” denildi.

Ekonomik krize sebep olanların, bugün seçim meydanlarında krizi nasıl çözeceklerini anlattığı vurgulanan broşürde, “Bu krizi aklı fikri malda mülkte, parada pulda olanlar çözemez. Bu krizi ancak aklı ve yüreği halkla olan; kendisi de halktan insanlar çözer. Bu krizi emeğin değerini bilen, mazlumun, fakirin hakkını savunanlar çözebilir. Bu krizi el ele vererek biz çözeceğiz. Belediyemizin öncelikli meselesi istihdam ve işsizlik olacak” ifadeleri kullanıldı.

Broşürde, şu vaatler sıralandı:

İŞSİZLİĞE KARŞI DAYANIŞMA AĞI İLE İŞSİZLERE İŞ İMKANLARI YARATILACAK

“Krizle birlikte iş bulma fırsatları azalıyor, işten çıkarmalar yaygınlaşıyor. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere, işsizlik her geçen gün artıyor.

İşsizliğe yerel yönetimlerden geliştirilebilecek çözümler de var. Bu çözümlerden birisi Beyoğlu sınırları içinde işçi arayanlarla iş arayanları buluşturacak bir dayanışma ağının oluşturulmasıdır.

İş Bulma Dayanışma Ağı ile işçi arayanlarla iş arayanları buluşturup, Beyoğlu’nda bir istihdam dayanışmasını örgütleyeceğiz.

Beyoğlu’nda yerleşik insanları istihdam eden işletmelere belediye olarak destek olacağız. Beyoğlu sınırları içerisinde sigortasız ve güvencesiz çalışmanın önüne geçeceğiz.

ÜRETİM-TÜKETİM KOOPERATİFLERİ İLE SAĞLIKLI VE UCUZ GIDAYA SÜREKLİ ERİŞİM SAĞLANACAK

Ekonomik krizin en önemli sonuçlarından birisi de en temel gıda maddelerinin pahalılaşmasıdır. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken mutfağımızdaki yangın da büyüyor. Tencerenizi kaynatmanız, doğal, sağlıklı ve ucuz gıdaya erişmeniz için Kooperatifleri destekleyeceğiz. Bu şekilde hem üreticileri destekleyerek ülke tarımının güçlenmesine katkıda bulunacağız, hem de Beyoğlu’nda yaşayan insanların sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimini sağlayacağız. Ayrıca ilçemize kuracağımız köy pazarı ile köylülerin ürünlerini doğrudan halkımıza ulaştırabilecekleri bir imkan yaratacağız.

SOSYAL YARDIMLAR

Beyoğlu Belediyesi geçmiş yıllarda 4500 aileye gıda ve giyecek yardımı yapmıştır. Desteğe uygun görülen ailelere düzensiz şekilde ayni yardım verilmiştir. Ancak bir o kadar ailenin başvurusu da uygun bulunmamıştır. Peki bu aileler hangi kritere göre reddedilmiştir? Reddedilen ailelerin ihtiyaç sahibi olup olmadığına kim neye göre karar vermiştir? Yardımlara karar veren belediye heyetinde hiçbir sosyal hizmet uzmanı neden bulunmamıştır? Biz sosyal yardımları kimsenin gururunu kırmadan adil olarak yapacağız.

Etiketler
Alper Taş Beyoğlu Rize Seçim