CHP'li Altay: Oy vermeyeni terörist ilan etmek Türkiye'yi bölmektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan ve Bahçeli’nin seçimler yaklaştıkça daha da “hırçınlaştığını” ve “çamur siyaseti”nden medet umduğunu söyledi.

CHP'li Altay: Oy vermeyeni terörist ilan etmek Türkiye'yi bölmektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Altay, Erdoğan ve Bahçeli’nin seçimler yaklaştıkça daha da “hırçınlaştığını” ve “çamur siyaseti”nden medet umduğunu vurgularken, “İstanbul seçimleriyle ilgili bir hedef, bir tahmin ortaya koyuyorum, bundan darbe senaryosu üretiyorlar. Allah akıl fikir versin. Ben iddiamı yineliyorum, 10 Mart gibi İstanbul’u da ‘CHP alıyor’ diye konuşulmaya başlanacak ve 31 Mart’ta biz kazanacağız. Bu Erdoğan ve AKP için darbe olarak nitelenebilir. Millet 31 Mart’ta sandıkta darbe
yapacak ve AKP’ye tokadı vuracak” dedi.

Altay, Erdoğan’ın “Cumhur ittifakı-Zillet ittifakı” tweetine de tepki gösterirken, “Gizli pazarlıkları yapan da, vatandaşa hakaret eden de, madencileri tekmeleten de Erdoğan’dır. Erdoğan tweetinde kendini tarif ediyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve hesabından paylaştığı “Cumhur ittifakı- Zillet ittifakı” tweetini eleştirdi.

Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri yaklaştıkça daha da hırçınlaştığına dikkat çeken Altay, “Erdoğan hırçınlaşmaya, çamurlaşmaya, yandaş medya iftiralarıyla beraber provokasyon yapmaya çalışıyor. Attığı tweet ile de aslında kendini tarif ediyor. Bugün 1 Mart Tezkeresi’nin yıl dönümü. 1 Mart Tezkeresi öncesinde Dubai’de ABD ile gizli pazarlık yapan kimdi? Trump ile Putin ile görüşürken hiçbir tutanak tutulmuyor. Trump ile dün görüştüğü Trump’un damadı ile ne görüştün? Gizli görüşmeler yapan sensin. Gizli pazarlıkların ürünü olan Erdoğan’ın kendisidir”
dedi.

Millet ittifakı ile ilgili Erdoğan’ın “Kandil ve Pensilvanya’nın güdümünde” ifadesine de tepki gösteren Altay, “Erdoğan Kandil ve Pensilvanya ile ilişki arıyorsa kendine bakacak. Pensilvanya’ya 7 şubat’tan, 17-25 Aralık’tan sonra heyet gönderen kendisidir. Pensilvanya’ya heyetler gönderip, gizli pazarlıklar yaptıran, ‘barışalım’ diyen Kılıçdaroğlu değil, Erdoğan’dır. Kandil’e heyetler gönderen Erdoğan’dır” dedi.

Altay şöyle devam etti:


“Millete hakaret eden de, cibilliyetsiz, man kafa, edepsiz, İsrail dölü gibi ağza alınmayacak hakaretleri yapan da Erdoğan’dır. Camide içki içtiler, Kabataş’ta ‘başörtülü bacıma saldırdılar’ yalanını söyleyen Erdoğan’dır. ‘Görüntü var’ diyen Erdoğan’a soruyorum 296 Cuma geçti, hani nerede görüntü? Hep söylüyorum Erdoğan koprolali ve mitomani hastasıdır. Madenciyi tekmeleten, yavrusunu kaybetmiş anayı, meydanlarda yuhalatan Erdoğan’dır. Devlete FETÖ’yü dolduran, generalinden hakimine, valisinden müsteşarına kadar en üst düzey kadroları FETÖ’ye veren Erdoğan’dır. 1974’te açılmışüniversiteyi ‘ben kurdum’ diyen Erdoğan’dır. Erdoğan deyince akla kutuplaşma ve kamplaşma gelir. Halkın oyuyla gelmiş bir diktatörle karşı karşıyayız. Erdoğan, zor tutuyorum dediği, yüzde 50’nin kendisinden vazgeçtiğinin haberi yok. Anketler milletin bay kambura güvenini yitirdiğini ortaya koyuyor. O da bunu gördükçe hırçınlaşıyor, çamur siyasetine başvuruyor.”

"DARBE SANDIKTA OLACAK MİLLET TOKATI VURACAK"

İstanbul seçimleriyle ilgili sözlerinin “yandaş basın” tarafından çarpıtılmaya
çalışıldığını kaydeden Altay, “Zaytung’a gerek kalmadı, yandaş medya zaytung haline geldi. Benim sözlerim açık. İki gün gönce ‘bir iki hafta içerisinde tıpkı nasıl Ankara’yı CHP aldı kardeşim diye söylüyorsa 10 gün sonra da inşallah İstanbul’u da CHP aldı bu iş bitti denecek. Anket bu’ dedim. Yandaş basın buradan 10 Mart’ta darbe olacağını çıkarıyor. Allah akıl fikir versin. Gazeteci mi provokatör mü?

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da sazan gibi atlamış ‘çok vahim bir açıklama’ diyor. Evet AKP açısından vahim bir açıklama olabilir. Çünkü CHP kazanacak. Yine söylüyorum, 10 Mart gibi ‘İstanbul’u da CHP alıyor’ diye konuşulmaya başlanacak. İstanbul’u CHP’nin aldığı kendini gösterecek. Bu Erdoğan ve AKP için darbe olarak nitelenebilir. Evet millet 31 Mart’ta sandıkta darbe yapacak, AKP’ye tokadı vuracak. Hırçınlaşma, çamurlaşma ve yandaş medyanın iftiralarıyla yapılan provokasyonlar sonuçsuz kalacak” dedi.

DARBE BAŞARILI OLSA BURSA VALİSİ OLURDU

AKP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş’ın Uğur Mumcu,
Türkan Saylan, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok’a yönelik sözlerini “edepsizlik” olarak niteleyen Altay, “Erdoğan millet ittifakı için ‘Pensilvanya’nın güdümündedir’ diyerek yalana başvuruyor ama geçmişte FETÖ’nün yurtlarını öven, FETÖ’cülerle maklube yiyen Alinur Aktaş’ı Bursa’ya aday yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu bir tarafa Alinur Aktaş’ın, Mumcu’nun, Üçok’un, Saylan’ın, Nazım Hikmet ile ilgili sözleri tam bir edepsizlik. Kimse onların vatanseverliğini sorgulayamaz.

Senin bu insanların adını ağzını alman için önce ağzını çalkalaman gerekir. Vatanseverlere ‘devlete savaş açmış’ diyen Alinur Aktaş, 15 Temmuz darbesi başarılı olsa çok önemli görevlere gelirdi, belki de Bursa Valisi olurdu” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar’ın üniversitede manav açılmasını “örnek bir proje” olarak sunmasını “Erdoğan’a yaranma çabası” olarak niteleyen Altay, “Üniversiteye manav açmakla övünen bir rektörle karşı karşıyayız. AKP genel merkezinin koridorlarından geldiği için üniversiteye manav açmakla övünebiliyor” dedi.

"ERDOĞAN DARBECİ ARIYORSA AYNAYA BAKSIN"

Altay, Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik “darbeci” sözlerinin
sorulması üzerine, “Erdoğan darbeci arıyorsa kendisine bakacak. Aynaya bakacak. Kim darbelerden beslenmişse darbeci odur. Biz 27 Mayıs’a da, 12 Eylül’e de 28 Şubat’a da, 27 Nisan’a da, 15 Temmuz’a da karşıyız. 28 Şubat AKP’nin doğmasına, 27 Nisan’da gelişmesine katkı sağlamıştır. 15 Temmuz gecesi Genel Başkanımızın nerede olduğu sorgulanıyor. Nerede olduğu belli. Peki hangarda saklanan, tünellerde saklanan kimdi?

Ekonomide ciddi bir sıkıntı var. Mutfakta yangın var. Erdoğan yalanlarla bunların üstünü örtmeye çalışıyor. Bay kambur ile bay dumur, daha çok hırçınlaşarak, daha çok kutuplaştırarak sonuç almaya çalışıyor ama nafile. 31 Mart’ta millet bay kambur ile bay dumura gereken dersi verecek” şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN SEÇİM İÇİN DEVLETİ KULLANIYOR"

AKP’li Hamza Dağ’ın, Özlem Çerçioğlu’nun belediye olanaklarını kullandığına yönelik sözleriyle ilgili soru üzerine Altay, “Hangi belediye başkanı ne kadar belediye olanaklarını kullanıyor bunu bilmiyoruz ama Erdoğan devletin tamamını kullanıyor. Kimin kul hakkı yediğini milletimiz biliyor” dedi.

Altay, AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin “Su faturalarını militanların getirmesini ister misiniz?” açıklamasının hatırlatılması üzerine de “Kaybetme korkusuyla her yola başvuruyorlar. AKP’ye oy vermeyen herkesi terörist ilan etmek Türkiye’ye en büyük kötülüktür. Sokaklarda teröristler mi geziyor? Sayın İmamoğlu, ‘200 bin gence istihdam yaratacağız’ diyor. Ne olacak şimdi? O zaman AKP iktidarı sokaklarda teröristlerin dolaşmasına izin vermesin de bunlar işe alınmasın. Böyle bir yaklaşım kabul edilemez.

Türkiye’yi bölen kafa AKP kafasıdır. Milleti yaşam biçimine göre, kılık kıyafetine göre değerlendiren AKP’dir. Ayırım yapan bölücülük yapan AKP’dir” diye konuştu.

Etiketler
Engin Altay Seçim Türkiye