Selvitopu: Karabağlar yeni dönemde eşik atlayacak

CHP Karabağlar Belediye Başkanı ve Adayı olan Muhittin Selvitopu, ilçede ikinci dönemine hazırlanıyor.

Selvitopu: Karabağlar yeni dönemde eşik atlayacak

CHP Karabağlar Belediye Başkanı ve Adayı olan Muhittin Selvitopu, ilçede ikinci dönemine hazırlanıyor. Karabağlar’da seçimi kaybetme endişesi taşımadığını kaydeden Selvitopu, yüzde 50’nin üzerinde oy oranı ile seçimi kazanacaklarını inandığını söyledi

CHP Karabağlar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, yerel seçimler öncesi BirGün gazetesinden Namık Alkan’a konuştu.

Selvitopu, yaklaşık 42 yıldır belediyecilik çalışmaları içinde bulunduğunu anlatarak “Karabağlar’ın bütün sokaklarını, mahallelerini, nerede ne sorun var bilen biriyim. Karabağların sorunlarına da, çözümlerine de hakimim. Bilgi ve tecrübelerim bir işe yarasın anlayışı ile aday oldum. Milletvekilliğini hiç düşünmedim. Hep yerel yönetimleri düşündüm. Daha fazla faydam olur diye. Benimkisi hizmet aşkı, koltuk aşkı değil. Benim hizmet dışında hiç bir beklentim yoktur. İnsanları öne alan, insanları hizmet eden bir siyasi bakışı ortaya koymak için buradayım”diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA TASARRUFUMUZ YOK

Muhuttin Selvitopu Karabağlar’da bu dönemde doğrudan görevleri olmasa da eğitim ve sağlık hizmetlerini önceleyeceklerine alacaklarını ifade etti. Selvitopu, “Belediyenin bütçesi sınırlı. Her konuda tasarrufumuz var, ama eğitim ve sağlıkta tasarrufumuz yok. Dar gelirli insanların çocuklarına eğitim desteği veriyoruz. KARBEM (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) de bin 200 olan öğrenci sayısını bin 300’e çıkardık. Gelecek dönem KARBEM’in şubelerini de açmayı planlıyoruz. Karabağlardaki 104 okulda girmediğimiz kalmadı. Okulların fiziki koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz” dedi.

İMAR PLANLARI TAMAM

Selvitopu, Karabağlar’da kent imar planlarının da tamamlandığını belirterek “Karabağlar’da yaşamın sürdüğü 2700 hektarın 1700 hektarında düzensiz bir kent dokusu var. Bizim buraları düzenli hale getirecek planlamayı yapmamız gerekiyordu. Bizde geçen dönem planların hepsini revize ettik. Şu an bizce yaptığımız en önemli işlerden birisi planlamanın bitmiş olmasıdır. Karabağların gelişme potansiyeli çok yüksek. Çevre yolu üzerinde, her yere çok yakın. Fuara ve havaalanına çok yakın. Modern bir Karabağlar’ın peşindeyiz” diyerek hedefini açıkladı.

HEDEFİM EN AZ 150 BİN OY

Seçimi kaybedeceklerine dair bir endişe taşımadığını kaydeden Selvitopu, “Yüzde 50 ile kazanırız. En az 150 bin oy hedefliyoruz. Karabağlar’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce 154 bin, Recep Tayyip Erdoğan ise 116 bin oy aldı. 38 bin fark var. Karabağlar’da biz seçimi kazanacağız ama bizim hedefimiz oy farkını artırmak. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ SORUN

Muhittin Selvitopu, acil kodu ile çözülmesi gerektigini söylediği sorunları şöyle sıraladı:

Üç temel sorunumuz var. Bunları hemen aşmalıyıız. Birincisi Karabağlar Kaymakamlığı önündeki çukur sorundur. Oraya İl Emniyet Müdürlüğü binası yapılacaktı, sanırım sonradan vazgeçildi. Oranın 3 kat bodruma var. Bu 3 katın alt katları otopark olsun üstüde meydan olsun. Bunun olmaması için bir sebep yok. Bu yer devletin. Orada otopark ve meydan sıkıntısı var. Bu önerimiz ile ilgili 120 sivil toplum kuruluşu ile ortak mutabakatımız var.

İkinci konu Üniversite arazisi sorunudur. Uzundere ile Tırazlı yolu arasındaki 87 hektarlık alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı olarak ayrılmasını istiyoruz. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin merkezi Karabağlar’dır ve üniversiteye kampüs alanı lazımdır. Bir gece bu arazi TOKİ’ye devredildi. Oysa Karabağlar’da konut stoku yeterli. Biz 120 sivil toplum kuruluşu ile birlikte bu durumu tepki gösterince bu sefer arazinin 38 hektarını üniversite alanı, 42 hektarını da konut alanı olarak ayırdılar. Biz bunu da itiraz ettik. 38 hektar üniversite kampüsü için komik bir alan. Bu konu için itirazımız sürüyor ve planın iptali için dava da açacağız. Bunun peşini bırakmayacağız.

Üçüncü konu poligon deresi konusudur. Poligon deresine sahip çıkmalıyız. 191 hektar yemyeşil bir alan var poligon deresinde. Askeri tesis taşındığı zaman rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Alanın tamamının yeşil doku korunarak halkın kullanımına açılmasını istiyoruz. Geçen seçimde Binali Yıldırım Başbakan iken dedi ki, ‘biz buranın 45 hektarını millet bahçesi yapacağız’. Peki, kalan ne olacak? Konuta mı açılacak, AVM mi yapılacak? Oteller mi yapılacak? Bunların açıklanması gerekir. Bu da hem Karabağlar hem de İzmir için önemli konulardan bir tanesidir.

YAPILANLAR VE HEDEFLER

• Sosyal Belediyecilik anlamında 1400 aileyi kapsayan sosyal destek kartı var. İnsan onurunu dokunmadan, gidip ne ihtiyacı varsa kendileri alabiliyorlar.

• Semt Merkezleri oluşturuldu. İlçede 16 semt merkezimiz var. Hedef bu sayıyı 58’e çıkarmak.

• İlk iki yıl içeridne yeni kültür merkezleri, taziye yerleri,semtlerde kreşler açılacak.

• Spora yatırım yapılacak. Yurtoğlu’nda gençlik merkezi yapılacak.

Etiketler
Karabağlar Muhittin Selvitopu