Kılıçdaroğlu o fotoğrafla ilgili konuştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gösterdiği "çöp toplayan kadın"ın kendisi olduğunu söyleyen Aysun Demir, avukatıyla hukuki süreç başlatmıştı...

Kılıçdaroğlu o fotoğrafla ilgili konuştu!

GERÇEK GÜNDEM - 'Sokak hayvanları için çöp topluyorum' diyen Aysun Demir'in avukatı, söz konusu fotoğrafın izinsiz çekildiğini ve üzerine bir hikaye yazıldığını öne sürerek "Suç duyurusunda bulunduk. Tazminat davası da açacağız. İhtiyaç sahibi değiliz. Sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışırken çok farklı gösterildik" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da partisinin Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in Aday Tanıtım Toplantısı'nda şikayette bulunulan 'çöp toplayan kadın' fotoğrafıyla ilgili açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU: BU GERÇEĞİ KİMSE İNKAR EDEMEZ!

Kılıçdaroğlu o fotoğrafla ilgili şöyle konuştu:

Geçen salı günü bir fotoraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Bu gazetelerde yer aldı. Benim içimi acıttı. Böyle bir tablo 21. yy Türkiyesi'nde içimi acıttı. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor dedim?

Bu kadını varlıklı bir kadındır, vs dediler. Kim dedi bunları. Havuz medyası söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor. Bu tablo 21. yy Türkiyesi'nin bir gerçeğidir. O taplantıdan bir kaç gün önce sokak ekonomisi çalıştayı yaptık. 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar...

6 milyon kişi siyasetin görmediği, unutulan kişilerdir... Siz birgüne bir gün iktidar sahiplerinden birisinin çöpten kağıt toplayan insanlar nasıl geçiniyor diye sorduğunu duydunuz mu? Asgari ücretle geçinenler nasıl yaşıyor diye sorduklarını duydunuz mu?

Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir.

Kılıçdaroğlu o fotoğrafla ilgili konuştu! - Resim : 2'Sokak hayvanları için çöp topluyorum' diyen Aysun Demir, fotoğrafın çekildiği yerde AKP'nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan böyle poz vermişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, 19 Şubat'taki grup konuşmasında bu fotoğrafı göstererek "Bu tabloyu yaratan en önemli aktör de bu tabloda gözüküyor. Erdoğan... Bu kadıncağızın, tanzim satış mağazasına gidecek parası mı var? Bu kadıncağızın otobüse binecek parası bile yok. Bu, 21. yüzyılın Türkiye'sidir, Orta Çağ'ın değil. Siz bana sosyal devletten söz edeceksiniz. Devlet hangi fakirin fukaranın yanında? Bu tabloyu görüp de vicdanı sızlamayan bir Allah'ın kulu var mı? Sarayda oturup bu fotoğrafa bakıp acaba ne hissediyor?" demişti.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu