HAYTAP'tan Utku Gümrükçü'ye destek

HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan ve İzmir Temsilcileri CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Selim Utku Gümrükçü ile bir araya geldi.

HAYTAP'tan Utku Gümrükçü'ye destek

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Basın Sözcüsü Şule Baylan, İzmir Temsilcileri Av. Senem Demirel Acar, Esin Önder, Meral Örüç ile CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Selim Utku Gümrükçü, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bir araya geldi.

Adaylığının resmileştiği günden itibaren hummalı bir saha çalışması başlatan, Utku Gümrükçü, yalnızca insana dair değil, doğaya, hayvana dokunan belediyecilik anlayışını HAYTAP temsilcileri ile paylaştı.

Profesyonel bir ekiple 'Gülümseyen Çiğli 'adı altına seçim kampanyasına başlayan Gümrükçü' nün sosyal medya ekibi flamingoların fark yaratan içerik ve görsellerine de bir alkış Haytap grubundan geldi.

HAYTAP'tan Utku Gümrükçü'ye destek - Resim : 1

“SADECE İNSAN ODAKLI DEĞİL…”

Hürriyet'in aktardığına göre; CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü yapılan görüşmeler hakkında yaptığı açıklamada:

“Bugün HAYTAP temsilcileri bizleri ziyaret ettiler. Hayvanlarla ilgili konuları görüştük. Belediye başkanı olduktan sonra yapacağımız faaliyetler üzerine fikir alışverişi yaptık ve tam anlamı ile anlaştık. Bazı talepleri var bu talepleri hayata geçirmek bizim görevimiz. Bunlar arasında CHP’li belediyelerin geliştirdiği “alo pati” projesi de var.

HAYTAP'tan Utku Gümrükçü'ye destek - Resim : 2

Bayraklı belediyemizin, Karabağlar Belediyemizin yaptığı çalışmalar var, bunun dışında özellikle Çiğli’de hayvan kısırlaştırmada teknik personelin, ekiplerin yetersiz olduğunu, geliştirilmesi gerektiğini, hayvan bakımı için tesisler kurulması ve araçlar alınması gerektiğini ifade ettiler.

Bizde 1 Nisan itibari ile Çiğli Belediye Başkanı olduğumuz takdirde bu eksikliklerin tamamını yerine getireceğimizi, sadece insan odaklı değil, hayvan odaklı, doğa odaklı bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimizi de kendilerine ifade ettik.

Ziyaret ettikleri ilk belediye başkanı benmişim, bundan da büyük onur duyuyorum. Bu dostluğun, bu arkadaşlığın, bu hayvan sevgisinin bizim belediye faaliyetlerimize de yansıyacağını düşünüyorum. Bütün HAYTAP ailesine ve bütün hayvan severlere de teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

HAYTAP’TAN TEŞEKKÜR”

Yapılan görüşme hakkında HAYTAP adına açıklamada bulunan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan :

“Sayın başkan adayımızla yaptığımız görüşme çok verimli ve keyifli geçti. Çiğli Belediyesi'nin can dostlarımıza dair defalarca dile getirdiğimiz ama çözüme ulaşmayan sorunları vardı. Bu konuda kendisinden sözü aldık. Ayrıca yapımı yarım kalan bakımevi ile ilgili çalışmaların iyileştirileceği konusunda daha iyiye daha güzele bir çözüm ortaklığına imza atmış bulunuyoruz.

Hayvan ve doğa haklarına dair samimiyetini ve hassasiyetini biliyoruz. İlçe belediye başkan adayları ziyaretine onunla başlangıç yaptık. Kendisine çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. ” sözlerini dile getirdi.

Jack Russell terrier cinsi Bella isimli köpeğin de eşlik ettiği toplantı sonunda, Utku Gümrükçü, Haytap 'ın "Söz Veriyorum" protokülünü imzaladı.

Etiketler
İzmir