Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Eren Erdem tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'in tutuklu olmasına sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Eren Erdem tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu Eren Erdem için daha önce tahliye kararı veren mahkemenin son duruşmada tutukluluk kararı vermesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Cübbenizi çıkartın" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklaması;

Eren Erdem hangi gerekçeyle hapiste? Bir mahkeme Eren Erdem'in tahliyesine karar veriyor. Savcı itiraz ediyor, o mahkeme de oy çokluğuyla tutuklanmasına karar veriyor. 50'in üstünde dosyayı kısa sürede okuyup tahliyesine engel oluyorlar. Aradan 1 ay geçiyor, tahliyesine karar veren mahkemeye dilekçe veriyor avukatı, tahliye eden hakimler bu sefer diyor ki hayır tutuklanması lazım. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Verdiği kararın arkasında durma yürekliliği göstermemek adalet midir? Adalete en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. Sizden hakim olmaz, siz cübbelerinizi çıkarınız başka cübbeler giyiniz

Askeri öğrenciler neden hapiste? Para babaları dışarıda, öğrenciler içeride. İstediğiniz kadar beni suçlayın, ben sonuna kadar fakirin, mazlumun yanında olacağım.

Bir beyefendi yeni ihaleler alır, 17-25'ten sonra Pensilvanya'ya gidip ziyaretlerini yapar gelir, hiç kimse dokunamaz bu kişiye ama Osman Kavala 469 gündür hapiste, iddianame yok ortada.

Selçuk Kozağaçlı hangi gerekçeyle hapiste? Birileri istedi diye hapiste. Bize bunu 'adalet' diye satıyorlar.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Eren Erdem