Kılıçdaroğlu: İşte Fettah Tamince'nin tutuklanmama nedeni!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fettah Tamince'nin iktidar tarafından korunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: İşte Fettah Tamince'nin tutuklanmama nedeni!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. Kılıçdaroğlu toplantıda Fettah Tamince dışarıdayken, Bank Asya'nın önünden geçenleri dahi tutuklanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Fettah Tamince'nin tıpkı Rıza Zarrab gibi protokole çıkarıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

Bizim insan olarak mazlumun yanında olmamız gerektiğini söyledim. Bu bizim kültürümüzde var. Birisi yere düşmüşse onu kaldıracaksınız. Geçen grup toplantısında bir kişiden söz ettim Fettah Tamince'den. Bu beyefendi 17-25 Aralık'tan sonra Pensilvanya'ya gider. Buna dokunan var mı? Kimse dokunmuyor. Ailesi Bank Asya'ya para yatırıyor. Ama Bank Asya'nın önünden biri geçmişse yakaladılar hapse attılar. Devlet memuru ise memuriyetten attılar. Bununla ilgili çok sayıda kişiler bunun Gülen Cemaati'nin bir unsuru olduğunu söylüyorlar. Bu adam nasıl oluyor da dışarıda? Nasıl oluyor da askeri öğrenciler içeride?

Örgüte ait olduğu söylenen üniversitelerin hepsi kapatıldı, Fettah Tamince'nin üniversitesine dokunulmadı, sadece adı değiştirildi. Bu kişiye kim destek veriyor? Bu hangi adalettir, hangi vicdandır? Fettah Tamince'nin avukatları Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarıdır! O yüzden kimse dokunamıyor bu adama!

Parası var diye alıyorsun yanına. Hatırlar mısın Reza Zarrab'ı da yanına alıp oturtmuştu o masaya? Şimdi o masaya Fettah Tamince'yi oturtuyor.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu