CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş: 'Piramidi tersine çevireceğiz'

CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Alper Taş seçim çalışmalarına başladı.

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş: 'Piramidi tersine çevireceğiz'

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, “Kimse bizden tepeden inme bir çözüm modeli beklemesin. Biz ne yapacaksak halkımız için halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

Pazartesi günü çalışmaların startını veren Taş, ilk olarak CHP’nin Beyoğlu belediye başkan aday adaylarıyla bir araya geldi.

Aday adaylarının görüş ve önerilerini dinleyen Taş’ın ikinci adresi ise CHP Beyoğlu İlçe Örgütü oldu. Taş, Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Akşam saatlerinde ise Piyalepaşa’ya geçen Taş’a bölge halkının ilgi ve desteği büyük oldu. Mahalle esnafı ve sokaktaki vatandaşların dertlerini tek tek dinleyen Taş, bölgeye yakın zamanda yeniden bir buluşma gerçekleştireceklerini ifade etti.

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş: 'Piramidi tersine çevireceğiz' - Resim : 1

‘BU SEFER OYUM SİZE’


Ekonomik anlamda işlerinin son dönemde oldukça durgunlaştığını ifade eden bölge esnafı Beyoğlu’nun artık değişime ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Bir esnaf ise “20 yıldır AKP’lilere oy veriyorum, yeter artık. Çocuğumu gezdirecek bir park bile bulmakta zorlanıyorum. Zenginlere yalakalık yapmayacaksanız bu sefer oyumu AKP’nin adayına değil, size vereceğim” diye konuştu.

Piyalepaşa’daki esnaf ziyaretinin ardından CHP Beyoğlu İlçe Örgütü’nün Mercan Düğün Salonu’nda organize ettiği Piyalepaşa Örgüt Buluşması’na katılan Taş, burada CHP’lilere seçilmeleri halinde Beyoğlu’nda nasıl bir yerel yönetim pratiği gerçekleştireceklerini anlattı.

Beyoğlu’nun en büyük problemlerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Taş, “Bu bölge riskli alan ilan edildi ve halkın taleplerini karşılamaktan uzak kentsel dönüşüm planları dayatıldı. Fakat burada halk örgütlenerek bu planları boşa çıkardı. Burası bir Sulukule, bir Fikirtepe olmadıysa bu örgütlülük sayesindedir. Kimse bizden tepeden inme bir çözüm modeli beklemesin. Biz ne yapacaksak halkımız için halkımızla birlikte yapacağız” dedi.


‘PİRAMİDİ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ’

Beyoğlu’nun Mahalle Meclisleri’nce yönetileceğinin altını çizen Taş, “Biz burada bir örnek olmak istiyoruz. Örnek bir kent, örnek bir yerel yönetim anlayışı yaratmak istiyoruz. Biz ayakları baş etmek istiyoruz. Piramidi tersine çevirmek istiyoruz. Bunun anlamı şu: Piramidin en tepesinde sokaklardan seçtiğimiz temsilcilerden oluşacak Mahalle Meclisleri olacak. Onlar en tepede olacak, biz en aşağıda olacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler
Beyoğlu Alper Taş Seçim