Ekrem İmamoğlu: Başkan gülerse, şehir güler

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul'daki tek kadın belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun tanıtım toplantısına katıldı.

Ekrem İmamoğlu: Başkan gülerse, şehir güler

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul'daki tek kadın belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun tanıtım toplantısına katıldı.

İstanbul'u, kentin en kıymetli hazinesi olan insanıyla yöneteceklerini belirten İmamoğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşına selam veren, selam alan, kalbini hoşnut tutan bir insan olacak. Güler yüzlü bir belediye başkanı ne demektir biliyor musunuz? Bir şehrin halkının da gülmesi demektir'' dedi.

İmamoğlu, 31 Mart seçimini rekor oyla kazanacakları iddiasını ortaya koydu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin tek kadın adayı Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu için Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

İmamoğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile milletvekilleri katıldı. Bilenoğlu, misafirlerini kapıda bando eşliğinde karşıladı.

Salonu tamamen dolduran partililer, İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Bu nedenle İmamoğlu ve beraberindeki heyetin sahneye ulaşması zaman aldı. '

''En çok iktidar partisine oy verenlerin gönlünü kırdılar'

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek yaptı. Akçiçek'in ardından söz alan Kaftancıoğlu, ''Bir yürek sızım var'' diyerek, İstanbul'da yalnızca bir kadın aday olmasına sitem etti.

Kaftancıoğlu, ''Bu yürek sızımı tedavi etmek için size emanet ediyorum. Tek kadın adayımız Emel Bilenoğlu ile birlikte İstanbul'a yakışan başkan adayımız Ekrem İmamoğlu'nu da size emanet ediyorum'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen İmamoğlu, ''İl başkanımızın yürek sızısını dindireceğimize inanıyorum'' dedi. Sadece ittifaktaki CHP ve İYİ Parti'nin değil, AK Parti'ye, HDP'ye, MHP'ye, SP'ye ve diğer partilere oy veren tüm vatandaşların oylarına talip olduğunu belirten İmamoğlu, ''En çok, iktidar partisine oy verenlerin gönüllerini kırdılar. İnsanların kalbini kırmayı, kibiri en başta seçmenlerine yaşattılar. Biz; Güleryüz, samimiyet ve alçak gönüllükten uzaklaşmayacağız'' diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Başkan gülerse, şehir güler - Resim : 2

Şehrin hazinesi: İnsanları!

''İstanbul'u, bu şehrin en kıymetli hazinesi olan insanıyla yöneteceğiz'' diyen
İmamoğlu, ''Saraçhane'yi, kocaman bir gençlik ve kültür merkezi yapacağız. Kentin cennet köşelerinden birisi olacak. Belediye başkanlığı ve meclisi de orada olacak. Milletin arasında olacak belediye başkanı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşına selam veren, selam alan, kalbini hoşnut tutan bir insan olacak. Güler yüzlü bir belediye başkanı ne demektir biliyor musunuz? Bir şehrin halkının da gülmesi demektir'' dedi.

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hayatınızda hiç bu kadar vatandaşına nutuk atan, vatandaşına haddini bildiren bir yönetim anlayışı gördünüz mü? Yok. Vatandaş, sokakta gördüğünü anlatır. Eleştirisini, önerisini yapar. Dinleyeceksiniz. Yönetici dinleyecek, ders çıkaracak. Karşısındaki vatandaşın talebini anlayacak ve vatandaşın talep ettiklerinin doğruluğuna inandıktan sonra sonuna kadar hizmeti yerine getirecek. Şu anda İstanbul'da yerel yönetimde tam da tersi bir süreç yaşanıyor. Sadece yardımlar üzerinden, sadece yaptıkları günü birlik katkılar üzerinden İstanbul'daki mutluluğu tariflemeye çalışıyorlar.''

Etiketler
Ekrem İmamoğlu