Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen projeyi açıkladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük kullanıcılarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul için 24 saat ulaşım vaadi verdi.

Ekşi Sözlük yazarlarının sorularını samimi ve espri dille yanıtlayan İmamoğlu, sosyal medyadan tam not aldı. Ekşi Sözlük'ün konuğu olan İmamoğlu'na sözlük yazarları tarafından siyasetten, futbola çok sayıda soru soruldu.

İşte İmamoğlu'na sorulan sorulardan bazıları ve çarpıcı yanıtlar...

SEÇİM GÜVENLİĞİ

- Seçim güvenliği ile ilgili genel merkezin veya bağımsız olarak sizin İstanbul özelinde bir projeniz var mı?

Kesinlikle var. Sandık güvenlik sistemini kuruyoruz. Tüm detaylarını paylaşacağız. Hatta İstanbul gönüllülerine ihtiyacımız var. İstanbul tarihinde en fazla gönüllünün katılacağı bir seçim günü yaşayacağımızı da şimdiden hissediyorum.Bu konuda hiçbir hemşehrimin endişesi olmasın.

-Lütfen kazanır mısınız?

Güzel soru fakat cevabı şu : Hep birlikte kazanacağız.

-İstanbulda 24 saat ulaşımın olmaması?

Bu da İstanbulun önemli bir sorunu. Aslında İstanbul 24 saat yaşayan bir kent. Yaşıyorsa o zaman damarları tıkanmamalı. İstanbul'un yaşamasının en önemli damarı da ulaşım. 24 saat ulaşım mutlaka olacak.

SOKAK HAYVANLARI

-Sokak hayvanları ile ilgili projenizi öğrenebilir miyim?

İstanbul'da biz sokak hayvanlarını doğal hayatlarından mahrum eden ne yazık ki vahşi bir şehirleşme yarattık. Dolayısıyla sokak canlılarına hatta yeşile doğaya borcumuz var. Bunu çok planlı bir şekilde ödemeliyiz.

Sokak canlıları için mahalle gönülülleri kurumunu tesis edeceğiz. Ve aynı zamanda sokak hayvanları için özel zabıta kolluk gücü kuracağız. Hem denetimi hem korunması hem de acil sağlık hizmeti alabilsinler diye.

İMAMOĞLU'NUN GENÇLER İÇİN PLANI

- Hocam bu şehir gençliği için gençleri kazanmanız için planınız nedir?

İstanbul genç bir belediye başkanı ile buluşacak. Bu planın birincisi. Sonrasında da aslında gençler kendilerini hayatın içinde hissedecek. Bu belediye tam da bize göre diyecek. Eğitimdeki fırsat eşitliği, ulaşım, keyifli bir İstanbul aynı zamanda adil bir şehir. Artık yurt dışını hayal etmenizin hiç bir gereği kalmayacak. Hayalleriniz İstanbul'da gerçek olacak.

BEĞENİ VE YORUM YAĞMURU

İstanbullular Ekrem İmamoğlu'nun videosunu beğeni ve yorum yağmuruna tuttu.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen projeyi açıkladı - Resim : 2

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen projeyi açıkladı - Resim : 3

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen projeyi açıkladı - Resim : 4

Etiketler
Ekşi Sözlük Ekrem İmamoğlu