CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler

Akif Hamzaçebi'nin CHP Genel Sekreterliği'nden istifasının ardından yerine gelecek isimler konuşulmaya başlandı.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler

CHP'de Akif Hamzaçebi'nin Genel Sekreterlik koltuğunu bırakmasının ardından kulisler hareketlendi. Kulislerde Genel Sekreterlik için konuşulan isimler ise şöyle: Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, Haydar Akar ve Haluk Koç

Aday listelerinin netleşmesinin ardından CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin, yönetimdeki görevinden sürpriz istifası gündeme bomba gibi düştü.

Beklenmeyen istifanın ardından, partide bir zamanlar iki numaralı koltuk olarak görülen Genel Sekreterlik koltuğuna kimin oturacağı konusunda gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

Hamzaçebi’nin istifasının hemen ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, eski yardımcılarından, PM Üyesi Tekin Bingöl ile buluşması kulisleri hareketlendirdi.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler - Resim : 2Tekin Bingöl

Düzgün Haber’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun, Tekin Bingöl’e görüşmede Genel Sekreterlik görevini teklif etmiş olabileceği konuşuluyor.

Uzun süre CHP yönetimde teşkilatlardan sorumlu olarak görev yapan Bingöl, kendi isteği ile son MYK’da parti görev almamıştı.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler - Resim : 3Erdoğan Toprak

TOPRAK VEYA AKAR

CHP Kulislerinde, Genel Sekreterlik makamı için PM üyeleri Haydar Akar ve Erdoğan Toprak’ın isimleri de kulislerde dillendiriliyor.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler - Resim : 4Haydar Akar

MYK’DAN BİR İSMİ KAYDIRABİLİR

MYK’nın sayısının fazlalığından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkan Yardımcılarından birisini Genel Sekreterlik makamına kaydırabileceği de belirtiliyor.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler - Resim : 5Haluk Koç

Öte yandan Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre ise, Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olan Haluk Koç'un da isminin Genel Sekreterlik koltuğu için konuşulduğu ifade edildi.

CHP'de 'Genel Sekreterlik' koltuğu için konuşulan isimler - Resim : 6

Etiketler
Akif Hamzaçebi