İYİ Parti yöneticisi Öztürk: Millet Mansur Yavaş'a kilitlendi

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Öztürk, "Halk kararını vermiş. 30 yıllık aktif siyasi hayatımda ilk kez bu kadar kararlı bir seçmen görüyorum. Millet Mansur Yavaş'a kilitlendi" dedi.

İYİ Parti yöneticisi Öztürk: Millet Mansur Yavaş'a kilitlendi

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Yeniçağ gazetesinden Sümeyra Kırca'ya konuştu. Ankara'daki seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Öztürk, İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni kurduklarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın programlarını CHP İl Başkanlığı ile birlikte düzenlediklerini belirten Öztürk, "Organizasyonları iki parti birlikte yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın ilçelerinden Akyurt'ta 2 bin kişilik kahvalı programına katıldık. Kahramankazan'da 5 bin kişilik bir miting yaptık. 500 araçlık bir konvoy bizi karşıladı. Ankara'da Mansur Yavaş'a büyük bir ilgi var" dedi.

"İLK KEZ BU KADAR KARARLI BİR SEÇMEN GÖRÜYORUM"

Ankara'nın ilçelerinde de büyük değişim gördüklerini vurgulayan Yetkin Öztürk, "Halk kararını vermiş. 30 yıllık aktif siyasi hayatımda ilk kez bu kadar kararlı bir seçmen görüyorum. Mansur Yavaş'a kitlendi millet. Partiler doğru adayı belirlediğinde halk zaten yanında oluyor. Ankara'da bugünlerde AKP'nin adayının değişeceği söyleniyor. Ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bu saatten sonra Ankara'da aday değiştirmenin seçmende hiçbir karşılığı yok. Zira halk kararını çoktan vermiş, Mansur Yavaş'ı görmek istiyorlar" diye konuştu.

Vatandaşın Ankara ile ilgili en çok şikâyet ettiği konuları anlatan Yetkin Öztürk, "Vatandaş en çok, belediye katkısı ödediği halde, bu katkı payların hizmet olarak kendilerine yansımamasından şikâyetçi. Mesela Ankapark gibi. Buraya geçmiş belediye milyarlarca lira yatırım yaptı. Ancak vatandaş bunun kendinise hiçbir faydası olmadığından şikâyetçi. Ankara'da vatandaş artık ödediği verginin karşılığını görmek istiyor. Vatandaş belediyeye güvenmek istiyor, bu manada geçmiş belediyenin güven vermediği ortaya çıkıyor" dedi.

AKP'nin hayata geçirdiği Büyükşehir Belediye Yasası ile köylünün birçok sorun yaşadığını aktaran Yetkin şu ifadeleri kullandı: "Ankara'nın 16 ilçesi metropolün dışında kalan ilçelerdi. Ankara'nın kırsalında yaşayan yüzlerce mahalleye hiçbir hizmet gitmiyor. Bu yasa çıkmadan önce köylü kendi suyunu kendisi imece yöntemiyle getirmiş su faturası ödemiyordu. Ancak vatandaş kendi suyunu kendisi getirmiş olmasına rağmen belediye gelmiş kendi sayacını takmış. Üstelik, şehir merkezinde oturan vatandaşla aynı parayı ödüyor. Çevre temizlik vergisi de bunlardan biri. Bunların hepsi büyükşehir yasasının Ankara'ya getirdiği sıkıntılar."

Mansur Yavaş'ın seçim beyannamesinde bu sıkıntıları ele aldığını belirten Öztürk, "Mansur Yavaş, vatandaşa dokunmayan hiçbir hizmetin içinde olmayacak. Ayrıca vatandaşın onay vermeyeceği hizmeti de yapmayacak" dedi. CHP ile anlaşmaya vardıkları ilçeler hakkında bilgi veren Yetkin Öztürk, "Ankara'da net olmamakla birlikte, 13 ilçe İYİ Parti'de, 10 ilçe CHP'de. Belli olmayan sadece 2 ilçe kaldı. İlçelerde net bir şekilde değişim görünüyor. Ankara'da 31 Mart seçimlerinden sonra 6-7 belediye İYİ Belediyecilikle tanışacak" dedi.

Etiketler
Mansur Yavaş Ankara İYİ Parti