CHP Narlıdere'den 'Ali Engin' açıklaması

CHP Narlıdere İlçe Örgütü, geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi’nde Narlıdere Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Ali Engin’e destek açıklaması yaptı.

CHP Narlıdere'den 'Ali Engin' açıklaması

GERÇEK GÜNDEM - CHP Narlıdere İlçe Örgütü, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Narlıdere Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ali Engin’e destek açıklaması yaptı.

Yönetim kurulu tarafından açıklanan ortak metinde “Partimizin en yetkili karar organı Parti Meclisi’dir. Orada alınan kararın dışında hiçbir girişimin arkasında olmayacağının bilinmesini isteriz. Adayımız Ali Engin’dir ve seçimi en yüksek oy oranı ile kazanmak için mücadele edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

ADAYIMIZ ALİ ENGİN’DİR

CHP Narlıdere İlçe Örgütü, geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi’nde Narlıdere Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Ali Engin’e destek açıklaması yaptı.

CHP’nin en yüksek karar organının Parti Meclisi olduğunun belirtildiği açıklamada ‘Adayımız Ali Engin’dir, aksi bir çabanın içine girenler birlikte olmayacağız. Hedefimiz, seçimlerde en yüksek oy oranına ulaşmaktır’ mesajı verildi.

CHP Narlıdere'den 'Ali Engin' açıklaması - Resim : 1Ali Engin

“PM’YE KARŞI GELİNMEMELİDİR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Narlıdere’de 8 aday adayı Parti Meclisimizin 28 Ocak 2019 tarihli kararı ile Narlıdere belediye başkanlığı için aday gösterilen Ali Engin’e tepki olarak partimizi, ilçe örgütümüzü kamuoyunda yıpratacak girişimlerde bulunmuş, partimizin iradesine karşı bir duruş sergilemiştir.

Bu 8 aday adayımızdan altı aday adayımız bu girişimin doğru olmadığı, partimizin yetkili kurullarının takdirinin mutlak olduğu ve bu iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek yerel seçimlerde adayımız ile birlikte partimizin başarısı için çalışacaklarını beyan etmişlerdir. Parti tüzüğümüz de kurultay ve yetkili organlarının kararlarına aykırı davranılmamasını emretmektedir.

“ALİ ENGİN DEĞERLİ BİR İSİM”

Bu hususta, parti kurultayımızdan sonra partimizin en yetkili karar organı parti meclisidir. Aksi bir girişimde bulunmamız söz konusu olamaz. 28 Ocak 2019 tarihli Parti Meclisimizin kararı ile ilçemiz belediye başkan adaylığı için Sayın Ali Engin görevlendirilmiştir.

Engin, 3 yıl CHP İzmir İl Başkanlığı döneminde Narlıdere de dahil olmak üzere 30 ilçemizde partimiz adına etkin siyasi çalışmalarda bulunmuş, partimizi ve 30 ilçemizi 2014 yerel seçimlerine hazırlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmanın en yüksek bilinci, ülkemizin neresinde olursa olsun parti yetkili organlarımızca verilen tüm görevleri sorgulamadan en iyi şekilde yerine getirmektir.

Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, AKP zihniyetinin yaşam alanlarımızı, özgürlüklerimizi ve demokrasiyi daralttığı bir dönemde bu gerekçe ile partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan adayımızın kendisine verilen bu görevi yerine getirmeme gibi bir iradesi söz konusu olamaz.

İlçe örgütümüz parti meclisimizin kararını yerine getirmek, partimizi 31 Mart 2019 yerel seçimlerine hazırlamak yerelde iktidarımızın en yüksek seviyede temsil edilmesini sağlamakla mükelleftir.

Bu nedenle Narlıdere ilçemiz parti üyelerimizle birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde enerjimizi AKP’nin karanlık zihniyetine karşı kullanmak zorundadır.”

Etiketler
Narlıdere