Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması

AKP İBB Başkan adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkana adayı Binali Yıldırım, Eyüpsultan'da Cumhur İttifakı'nın 39 adayıyla birlikte cuma namazını kıldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Buradan yola çıkıyoruz. İnşallah 39 ilçe ve büyükşehir olarak aziz İstanbulluların güvenini kazanmış bir şekilde İstanbul'un geleceği için hizmete başlayacağız. Halka hizmet Hak'ka hizmettir. Tecrübemiz, yaptıklarımız İstanbul için yapacaklarımızın teminatı olacak. Bu şehri fetheden Fatih Sultan, süsleyen Mimar Sinan, kurtaran Gazi Mustafa Kemal ve 1994'de Recep Tayyip Erdoğan gelmiş yeni bir dönem açmıştır.

İstanbulluları abad etmeyi buradan şahsım ve arkadaşlarım adına vaad ediyorum. Cumhur İttifakı olarak bu seçime giriyoruz.

SORULAR ÜZERİNE

Ekrem İmamoğlu'na hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum. İstanbul projelerimizi 7 Ocak günü basınla bir değerlendirme, tanışma toplantısı yapacağız. Orada ipuçlarını vereceğiz. 15 Ocak'tan itibaren de projelerimizi önerilerimizi ve İstanbulluların bizden beklediklerini kapsamlı bir şekilde duyuracağız.

Adalar'daki faytonlara ilişkin de konuşan Yıldırım, "Bu rezilliğe son vereceğiz her şey para değil" ifadelerini kullandı.

"Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak insanlar olarak bizim görevimizdir" diyen Yıldırım, "Hayvanların bu şekilde ticari amaçlı kullanılmasını tasvip etmiyoruz uygun bulmuyoruz. Büyükada, diğer adalar son yıllarda çok fazla ziyaretçi alıyor. Buna rağmen oradaki at sayısı azaldı. Hatta öyle ki günün üçte ikisinden fazla bu atları maalesef kullanma yoluna gidiyorlar. Bunun insani bir yanı yok. Buradaki sorunlar neyse oradaki faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz. Her şey para demek değil, her şey ticaret demek değil. Önemli olan insanların nasıl hak ettiği yaşam şartları varsa, her türlü canlının da aynı şekilde hakları vardır" diye konuştu.

Seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, "İstanbul projeleriyle ilgili 7 Ocak Pazartesi günü basınla bir değerlendirme, tanışma toplantısı yapacağız. Orada projelerimizin ipuçlarını vereceğiz. 15 Ocak'tan itibaren de yoğun bir şekilde ilçe belediye başkan adaylarımız, biz İstanbul ile ilgili projelerimizi, önerilerimizi ve İstanbulluların bizden beklediklerini kapsamlı bir şekilde çeşitli vesilelerle duyuracağız" diye konuştu.

DENİZ BAYKAL ZİYARETİ

Sayın Deniz Baykal'ı ziyaret ettim. Kendisini moralli buldum. Çok iyi karşıladı.

Etiketler
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu