Erdoğan: İstanbul için en büyük tehdit CHP'dir

AKP, Erdoğan'ın katılımıyla, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile 39 ilçe adayını açıkladı.

AKP İstanbul adayları tanıtım toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının tanıtılacağı salona TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile beraber geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bakınız bu ülkenin en güzel renklerinden biri olan Cem Karaca bir şarkısında ne diyor " Dur bırak kaynasın kahvenin suyu bana İstanbul'u nasıldı? Bana boğazı anlat nasıldı"

Biz İstanbul'u hep kahırla devraldık. Tarihine, kültürüne, medeniyetine uygun hizmetlerle donatarak biz bu günlere getirdik. Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında. İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü bir geleceğe taşıyacak başkanlarını seçecek

AK Parti olarak hem ilde, hem ilçelerde kendilerini adamış adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız.

AK Parti'nin başkanları hizmet siyasetiyle görevlerinin başında olacaktır. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum

Havası kirden solunmaz. Haliç'i kokudan yanına varılmaz hale gelir. Mesela insanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne mahrum, mağdur, ne umutsuz yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etmenin çabası içinde olduk. 1994'te İstanbul'un yönetimini devraldığımızda karşımızda öyle ihmal edilmiş, öyle örselenmiş, öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki kelimenin tam anlamıyla yüreğimiz cız etti. Ama ne diyor şair, 'Kazara bir sapan taşı bir altın kaseye değse, ne kıymeti artar taşın, ne kıymetten düşer kase.' Biz de bu inançla, hemen kolları sıvadık. Ekibimizle İstanbul'u hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için çalışmaya başladık. Bu süreçte gördük ki İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyahi tehdit CHP zihniyetidir.

Bunun için biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde yönetmeye çalıştık. 1994'de görevi devraldığımızda öyle örselenmiş bir şehir vardı ki yüreğimiz cız etti.

Ekibizle İstanbul'u hak ettiği çalışmaları yapmaya başladık. Gördük ki İstanbul için deprem ise, en büyük siyasi tehlike de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olduysa, İstanbul acı çekmiştir. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında CHP'nin İStanbul'a hizmet verebileceğine inanmadığı için bu göreve getirmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın konuşmasından satır başları:

"Önümüzde yaklaşık bir üç ay sonra seçim var. Diyoruz ki büyükşehiriyle, ilçe belediyeleriyle teşkilatıyla inşallah İstanbul AK Parti'nin yeniden en kuvvetli kalesi olacak inşallah. Biraz sonra Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımız açıklanacak. İnanıyorum ki, aday olan arkadaşlarımızdan daha fazla aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak ki bu dava yeniden ayağa kalkıp dirilecek inşallah.

Her zaman söyleriz 'nerede görev verilirse hepsini yaparız' hele ki bu görev İstanbul'daysa... İstanbul'a hizmet etmek kutsal bir görevdir. İnşallah biraz sonra adaylar açıklandığı zaman aday olarak görev verilenlerle, aynı zamanda sadece üye olan arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşıp inşallah İstanbul'da dünyanın hiç kimsenin tahmin etmediği güzel bir netice alacağız inşallah. Bu toplantımız önce İstanbulumuz, partimiz ve ülkemiz adına; daha öncesi dünya adına hayırlı olsun diyorum."

ERDOĞAN, BİNALİ YILDIRIM İLE BİRLİKTE SALONA GİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona büyük bir coşkuyla girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Emine Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım da vardı.

Toplantıda ilk sözü AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak aldı. Şenocak şunları söyledi:

"Gönül belediyeciliğinde İstanbul adaylarımızı açıklıyoruz. Ben daha baştan aday olsun olmasın görev ve sorumluluk üstlenmeye talip olmuş tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 31 Mart’ta kardeş kavgası isteyenler değil kardeşlik ve huzur diyenler kazanacaktır. Gönül belediyeciliği için gönüller fethine çıkacağız."

Erdoğan: İstanbul için en büyük tehdit CHP'dir - Resim : 2

Etiketler
Tehdit