Aziz Kocaoğlu'dan 'ittifak çıkışı: Seçime girmiyorum denmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'nin bazı illerde ve ilçelerde aday çıkarmamasını sert bir dille eleştirdi.

Aziz Kocaoğlu'dan 'ittifak çıkışı: Seçime girmiyorum denmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’da bulunan Şeytan Deresi Hafriyat Atıkları Depolama sahasının ağaçlandırma törenine katıldı.

Programda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol, siyasi partiler, oda, dernek temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Çalışmayla birlikten 280 bin metrekarelik alanda 47 bin ağaçlık kızılçam ormanı kurulmuş olacak.

Başkan Kocaoğlu ilk olarak ağaçlandırma çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi ve “Yine Bornova’da yine evimizde yine bir ağaç dikme töreninde birlikteyiz. Ağacı, ormanı, doğayı sizlere anlatacak değilim. Maden, taş ocağı sahası, terk edilmiş yerler vs… Aslında bütün ihaleler iş bittikten sonra doldurulacak, üzerine bitki yetiştirilecek toprak konulacak, ağaçlandırılacak olarak çıkar. Buradan ne alınıyorsa alanın görevidir ağaçlandırmak. Ama ne yazık ki bizde böyle olmuyor, olamıyor. İşi biten bırakıyor, ondan sonra erozyon, kötü görüntüler kalıyor. Biz bütün bu yerleri bakanlıktan ücretle kiralıyoruz. Şeytan Deresi için 3 milyon 80 bin TL para ödedik. Gökdere’ye 3 buçuk milyon para ödedik. Yelki’ye de 4 milyon 137 bin TL para ödedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi moloz döküm sahaları için Tarım ve Orman Bakanlığı’na 15 milyon 500 bin TL rehabilite etme parası ödemiştir. Bazı özel sektör temsilcileri bu sahaları alırlar ve ücretiyle moloz döktürürler. Biz de cüzi bir ücretle döktürüyoruz. Bizim ücretimizin düşük olmasının nedeni, yollara, yeşil alanlara, park ve bahçelere kamyon ve kamyonetlerin moloz döküp kaçmamasını cazip hale getirmektir” dedi.

597 KÖYÜ KARIŞ KARIŞ GEZEN

Kocaoğlu sözlerine devam etti ve “İzmir’i Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyan pehlivanlardan söz edilmeye başlandı. Valla helal olsun derim. Saygı da duyarım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 597 köyü karış karış gezen, her 100 dönümünde ne olup ne olmayacağını benden başka bilen bir adam varsa istediği yerde konuşalım. İzmir’i masaya yatıralım. Bazı arkadaşlar da İzmir sadece Konak, Kordon değildir diyor. Bir de şu Gültepe’ye bakalım diyor. İZSU geçen sene sadece yağmur suyu için proje yaptı. Sadece yağmur suyunu denize ulaştırmak için 28 milyon TL’lik yatırım yaptı. Bilmezsen konuşursun. Bilmezsen mangalda kül bırakmazsın. Önce bir işin nasıl yapılacağını bileceksin. Önce o işi yürekten yapmak isteyeceksin. O zaman yapabilirsin. Herkes yapabilir” diye konuştu.

KOCAOĞLU: ADAY ÇIKARMAYACAĞIM DEMEK KABUL EDİLEMEZ

İttifaklar üzerinden net mesajlar veren Kocaoğlu, “Yerel seçimlerde Türkiye’de bir ittifak gündemi yakalandı, gidiyor. Genel seçimlerde ittifak olur, oldu. Hiçbir itirazım yok. Yerel seçimde de ittifak olur. Ona da bir itirazım yok. Ama illeri paylaşmak, ilçeleri, meclis üyeliklerini paylaşmak… Ben bu ilde aday çıkarmayacağım. Böyle bir ittifak olmaz. Siyaseti partililer götürür. Partilerin örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, cumhuriyeti kuran parti ben şu şu illerde seçime girmiyorum diyemez. Ne İYİ Parti ne MHP açısından bu lafı söylemiyorum. Siyaset bilimi açısından söylüyorum. Hangi partinin şemsiyesi büyük? AK Parti… Gider birisi oradan aday gösterilir. Diğer taraftan lokomotif kimdir? Ana muhalefet partisi CHP, kim girecekse oradan aday olarak girer. Ama sandığa CHP girer! Türkiye Cumhuriyeti’nde ben başka partiye oy vermem, dedemin, babamın partisi der millet. Partisine sadıktır. Nasıl oy verecek bu insan? Verdiği zaman nereye savrulacak? Siyasette böyle bir şey yok. Örgüt dağılacak. Sadece CHP için değil ülke için söylüyorum. Demokrasiyi güçlendirecek olanlar siyasi partilerdir. Siyasi partilerin güçlü olması, tabanını koruması gerekir. Bu bir oyundur. Bir sürecin en önemli kararıdır. Başkanlık sistemiyle birlikte sistem iki partiyi dayatmaktadır. İki partili sisteme gidişin partilileri sağa sola savurmak ittifakıdır. Buradan sonunda bir parti güçlü çıkacak, diğer partilerin hepsinin kafası gözü yarılacak. İttifaka evet ama Türkiye Cumhuriyeti’nde her yerde tek şemsiye altında. Kiminle ittifak yapıyorsan! Başka türlü olmaz. Bu demokrasiye de, ülkenin geleceğine de 81 milyon vatandaşa da zararlıdır. Ben aday değilim. Bunu sadece ve sadece siyasete gönül vermiş, hizmet etmiş, İzmir’e 15 sene belediye başkanlığı yapma onuruna ulaşmış sade bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, siyasetin geleceğinde gördüğüm gidişi değerlendirmek için konuşuyorum. Yukarıda ittifaklar yapılır ama ittifakın bu şekilde olmaması gerektiği konusunda ciddi çekincelerim var. Bunu tüm kamuoyuyla içtenliğimle ve ülke vatandaşı duyarlılığıyla paylaşmak istedim” dedi.

KOCAOĞLU İLE ÇALIŞMAK EN BÜYÜK ONURDUR!

Törende ev sahibi olarak konuşan Başkan Atila da, “Böyle bir hafriyat alanını yeşil alana dönüştürülmesi için bir aradayız. Biz Bornova Belediyesi olarak çocuklarımızla birlikte geldik. Hem fidanları dikeceğiz hem de gelecek için fidanlarımızı yetiştiriyoruz. Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte olmak, bugüne kadar birlikte çalışmak hayatımız boyunca taşıyacağımız en büyük onurdur. Kendisine karşı desteklerimizi bütün iyi dileklerimiz en kalbi duygularımızla iletiyoruz. 31 Mart sabahından sonra çok güzel günler göreceğimize inanıyorum. Bugüne kadar İzmir’de hep sevgi kazandı, bundan sonra da sevgi kazanacak ve halkın dediği olacak” ifadelerini kullandı.

Yurt

Etiketler
İzmir Aziz Kocaoğlu Seçim