Genel Kurul’da Gezi tartışması

TBMM Genel Kurulu dün Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı. Yerinden söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savcısı, ana muhalefetin avukatı olduğu Ergenekon davasının çöktüğünü belirtti.

Genel Kurul’da Gezi tartışması

CHP grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Gezi olaylarının tekrar gündeme getirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“5.5 yıl sonra 27 Kasım 2018’de kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak dağılmama gibi suç isnat edilerek Mehmet Ali Alabora, Osman Kavala gibi ünlülerin de aralarında olduğu ve sadece bu kapsamda Ankara’da 600’e yakın kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatıldığını kamuoyundan öğreniyoruz. Daha önce açılan onlarca davanın beraatla sonuçlandığı göz önünde bulundurulduğunda bu soruşturmaların tekrardan tam da seçim öncesinde gündeme getirilmesi açık bir provokasyondur.”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise “Türk savcısı milli iradeyi korumak için bir dava açmışsa siyasi parti gruplarının da aynı istikamette sürece müdahil olması gerekir” dedi.

Etiketler
İYİ Parti Muhalefet Savcı TBMM Levent Gök