Kılıçdaroğlu Torun’la baş başa çalıştı

Yaklaşık 200 adayın belirlenmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun da hafta başından bu yana pek çok adayın daha belirlenmesine yönelik özel bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Kılıçdaroğlu Torun’la baş başa çalıştı

Bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun dün CHP’nin kadın aday adaylarıyla olan toplantıya daha az zaman ayırarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile baş başa çalıştığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun aday listesi üzerinde çalışması bugün açıklanacak adaylar arasında bazı sürprizlerin olabileceği yorumlarına neden oldu. CHP kulislerinde; İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir adaylarının değil, ancak üç kente ilişkin bazı ilçelerin açıklanabileceği konuşuluyor.

CHP içinde İYİ Parti’nin geçen hafta Balıkesir, önceki gün de Mersin büyükşehir adaylarını açıklanmasının rahatsızlık yarattığı ifade edilirken; İYİ Parti’nin söz konusu hamlelerle CHP’yi sıkıştırmayı amaçladığı yorumları yapılıyor. CHP’de bugün açıklanacak adaylar arasında İYİ Parti ile olası işbirliği kapsamında olan bazı adayların olabileceği kaydediliyor.

CHP’nin sahip olduğu mevcut büyükşehir belediyeleri arasında Eskişehir’de mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu ve Hatay’da mevcut Başkan Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi bekleniyor. CHP’nin ayrıca Bursa, Mardin ve Malatya büyükşehir adaylarını bugün açıklaması bekleniyor.