Hulusi Akar'dan tugaydaki skandal görüntüler hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kars'ta asker koğuşunda çekilen görüntüler hakkında açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Kars'ta asker koğuşunda çekildiği belirtilen görüntülürle iligili sorumlularla ilgili idari ve adli işlemler başlatıldı."

Kıdemli bir askerin koğuşta acemi erlere yürüyüş yaptırarak MHP Şanlıurfa Siverek belediye başkanı adayı Fatih Bucak'a selam gönderdiği görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Milli Savunma Bakanlığı da söz konusu görüntüler için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada "Sosyal medyada paylaşılan ve bir asker koğuşunda çekildiği anlaşılan videodaki olayın Mart 2018’de Kars’ta bulunan bir birliğimizde meydana geldiği tespit edilmiş olup, sorumlular hakkında gerekli idari ve adli işlemler başlatılmıştır” denildi.

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda çekildiği öne sürülen görüntülerde kıdemli bir asker, koğuştaki acemi erlere yürüyüş eğitimi verirken görülüyordu. Hizalı yürüyüş ve sayma çalışması yaptıran asker, daha sonra erlere emir vererek Bucak'a selam gönderiyordu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı tarafından da açıklama yapıldı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, görüntüyle ilgili sorumlular hakkında idari ve adli işlem başlatıldığı belirtilerek, "Sosyal medyada paylaşılan ve bir asker koğuşunda çekildiği anlaşılan videodaki olayın Mart 2018’de Kars’ta bulunan bir birliğimizde meydana geldiği tespit edilmiş olup sorumlular hakkında gerekli idari ve adli işlemler başlatılmıştır" denildi.

Etiketler
Kars Hulusi Akar