CHP'li aday adayından 'Felsefe Köyü' vaadi

Cumhuriyet Halk Partisi eski PM Üyesi ve Didim Belediye Başkan Aday Adayı, Avukat Fevzi Gümüş çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

CHP'li aday adayından 'Felsefe Köyü' vaadi

Fevzi Gümüş, "Didim’e felsefe köyünü mutlaka kuracağız." dedi.

Didim’de halkla buluşmaya devam eden Gümüş dikkat çeken açıklamalar yaptı. Belediyeciliğin sadece fiziki hizmetlerle sınırlı olmadığına vurgu yapan Gümüş, belediye başkanı seçilmesi durumunda Didim’e felsefe ve matematik köyü kurmak istediğini anlattı.

CHP'li aday adayından 'Felsefe Köyü' vaadi - Resim : 1

Gümüş şunları söyledi:

“Didim’in sadece doğal güzelliklerinden yararlanılmaktadır. Buda turizmi sadece yaz aylarına sıkıştırmaktadır. Turizmi on iki aya yaymak zorundayız. Turizmi on iki yayarak Didimliler için istihdam olanağı yaratacağız. Didim sadece doğa harikası denizi ile değil, kültürel ve tarihsel mirası ile de bir marka şehir olmalıdır. Didim’de bulunan Antik coğrafyacı Strabon’un dünyanın en büyük ve en görkemli tapınağı kabul ettiği Apollon Tapınağı yeterince tanınmıyor. Buranın tanınması ve ziyaretçi çekebilmesi için ciddi tanıtım lobileri ile çalışmamız gerekiyor.


FELSEFENİN DOĞDUĞU YER


İnsanlar büyükşehirlerin kasvetli, kalabalık ve hızlı akan ortamlarından bir süre de olsa uzaklaşabilecekleri alternatif yerleşim yerleri aramaktadır. Didim bu yerleşim yerine biçilmiş bir kaftandır. Bu alternatif arayışların kentimize gelmesi için Didim’e bir felsefe ve matematik köyü kuracağız. Didim felsefenin doğdu yer. Dünyanın ilk filozofu ve ünlü matematikçi Thales günümüzden yaklaşık 2600 yıl önce Didim’de yaşamıştır, yani hemşerimizdir. Türkiye’deki bütün felsefe bölümlerini ve felsefe derneklerini Didim’de bir araya getirerek, herkesin ortaklaşacağı on iki ay boyunca felsefe derslerinin, panellerinin, seminerlerinin verildiği Thales Felsefe köyünü ve Nesin Matematik Köyü’nün bir benzerini bu işi yıllardır başarı ile yürüten Ali Nesin'den yardım alarak Didim’e kurmalıyız.”