CHP'de 3 il ve 15 ilçede eğilim yoklaması

Yerel seçimler için ilk grupta 105, ikinci grupta 147 aday açıklayan CHP’de eğilim yoklaması yönteminin uygulanacağı seçim bölgeleri önceki gün yapılan MYK’de örgütlerden gelen talepler değerlendirilerek belirlendi.

CHP'de 3 il ve 15 ilçede eğilim yoklaması

Mahmut Lıcalı/CUMHURİYET- MYK’de eğilim yoklamasının 3 il ve yaklaşık 15 ilçede 2 Aralık Pazar günü gerçekleştirilmesi benimsendi.

Buna göre Çanakkale, Sinop ve Bilecik’te eğilim yoklamasıyla belediye başkan adayları belirlenecek. Eğilim yoklaması yapılacak ilçeler ise Antalya’nın Gazipaşa, Balıkesir’in Gömeç ve Gönen, Burdur’un Yeşilova, Kahramanmaraş’ın Nurhak, Kırşehir’in Boztepe, Malatya’nın Hekimhan ve Kuluncak, Manisa’nın Akhisar ve Turgutlu, Nevşehir’in Avanos, Osmaniye’nin Düziçi, Rize’nin Pazar, Sivas’ın Divriği ve Ulaş ilçelerinde yapılacak.

Örgütlerden gelecek talep üzerine ihtiyaç duyulması halinde 2 Aralık tarihinden sonra da bazı il ve ilçelerde eğilim yoklaması yapılabileceği belirtiliyor. Sandıktan çıkacak adayların CHP’nin 5 Aralık ya da 6 Aralık’ta gerçekleştirilmesi beklenen PM toplantısında onaya sunulacağı belirtiliyor. Bu kapsamda PM toplantısında yaklaşık 300 adayın daha açıklanabileceği konuşuluyor. Sandık başına giderek oy verecek üyelerin 30 Eylül 2018 tarihinden önce üye olması şartı aranacak.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim