Kılıçdaroğlu: Gazeteciler Erdoğan'a bunu sormuyor

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler Erdoğan'a bunu sormuyor

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"2 Ekim'de İstanbul'da cinayet işlendi. Cemal Kaşıkçı eritildi ve yok edildi. Cinayeti işleyenler her türlü hazırlığı yapıp geldiler. Resim görevle geldiler. Cinayeti işlediler ellerini kollarını sallayarak yurt dışına gittiler.

Şimdi Saray'da oturan zat "Biz bu ses kayıtlarının hepsini kim istediyse dinlettik. İstihbarat örgütümüz hiçbirşeyi saklamadı. Kayıt gerçekten felaket. Hatta Suudilerin istihbaratçısı 'herhalde eroin aldı" diyor.

Bunu gazetecilere anlatıyor. Bu ses kaydını önce sen dinledin, sen cinayeti bildiğin halde neden serbest bıraktın diye sormuyorlar.

"SES KAYITLARININ TBMM'YE GELMESİNİ İSTEYECEĞİZ"

Üstelik bu katillerin hiçbirisinin diplomatik dokunulmazlığı da yok. Bütün dünyanın bildiği kaydı, vatandaş bilmiyor. Bütün dünya biliyor Meclis bilmiyor. Şimdi yeni bir araştırma önergesi vereceğiz o ses kayıtlarının TBMM'ye gelmesini isteyeceğiz.

Devlet adamı olmak çok konuşan olmak demek değildir. Devlet adamı olmak demek israftan yana olmak demek değildir. Devlet adamı olmak demek devletin saygınlığını bütün platformlarda korumak demektir. Devlet adamı olmak demek kul hakkı yememek demektir."

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 1. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 2. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 3. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 4. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 5. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 6. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 7. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 8. BÖLÜMÜ

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 9. BÖLÜMÜ

Etiketler
Cemal Kaşıkçı cinayeti Kemal Kılıçdaroğlu Cemal Kaşıkçı