'Türkiye Yüzyılı' bestecisi Yücel Arzen: Ünal'ın sözlerinin altına imzamı atarım

Cumhuriyet'le ilgili söylediği sözler nedeniyle AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal'a 'Türkiye Yüzyılı' şarkısını yapan Yücel Arzen'den destek geldi.

'Türkiye Yüzyılı' bestecisi Yücel Arzen: Ünal'ın sözlerinin altına imzamı atarım

AKP'li Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansta, “Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mahir Ünal'ın sözlerini “Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesinde” diye eleştirmişti. Bahçeli’nin tepkisi sonrası istifa geldi.

Mahir Ünal, istifasını “Grup Başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim” açıklaması yaparak duyurdu. Mahir Ünal'dan boşalan AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı. Cumhuriyeti ve harf devrimiyle ilgili sözleri sonrası istifa eden Ünal'a parti çevresinden destek geldi.

AKP'nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan Yücel Arzen’in yanı sıra AKP'li yöneticiler de Mahir Ünal’a destek mesajı yayınladı. Yücel Arzen, sosyal medya hesabından “Bir (gerçek) sanatçı, bir müzik insanı, bir besteci olarak Sayın Mahir Ünal’ın sözlerinin altına ben de imza atarım. Düşünce Çölümüzün yılan, akrep ve çıyanları bir cennet arayan ve çölü bir vahaya dönüştürmek için çalışanları anlayamaz!” ifadelerini kullandı.




Etiketler
Mahir Ünal Türkiye