'Bahçeli'nin mesajı, sarayda huzursuzluk yaratacak'

Gazeteci Can Ataklı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçimler için 18 Haziran 2023'ü işaret etmesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi koridorlarında rahatsızlık yaratacağını ileri sürdü.

'Bahçeli'nin mesajı, sarayda huzursuzluk yaratacak'

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran'da yapılacaktır" şeklindeki açıklamasını köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anki anketlere bakarak 'baskın/erken seçimi' göze alamadığını, ancak adaylık konusunun tartışılmaması için seçimi öne çekip 'anayasal korumadan' yararlanmak istediğini dile getiren Ataklı, yazısının 'Bahçeli’den Erdoğan’ı zora sokan 18 Haziran açıklaması' başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"(...) Çünkü seçim gününde yapılırsa Erdoğan aday olamıyor ama seçim bir ay bile öne alınsa ve meclis kararı ile gerçekleşse, bu sakınca ortadan kalkıyor.

Bu nedenle saray medyası bir süredir 'Hac, bayram, üniversite sınavları, milletin tatile gidecek olması' bahaneleri ile 'Seçimi biraz öne almak daha avantajlı, 18 Mayıs çok güzel bir tarih' kampanyası sürdürüyor.

İşte tam bu aşamada Devlet Bahçeli ilginç bir çıkış yaptı ve 'Seçimler 18 Haziran’da yapılacaktır' dedi.

Tabii Bahçeli, 'Ama Türkiye’nin şartlarında Meclis bir karar verir, mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partiler ile paylaşırsa Türkiye’de bir sosyal kargaşa, anarşi yaratmak yerine belli bir kararı alır ve uygular' demeyi de ihmal etmedi.

Bana kalırsa Bahçeli’nin Mayıs’taki bir seçimi kabullenmesine rağmen öncelikle 18 Haziran’ı işaret etmesi sarayda huzursuzluk yaratacaktır.

Seçim kararı için nitelikli çoğunluk gerekiyor, AKP ve MHP’nin oyu buna yetmiyor, muhalefetin destek vermezse, sarayın seçimi erkene alıp 'üçüncü kez aday olamaz' tehdidinden kurtulması çok zor.

Bahçeli’nin çıkışı ister istemez bu tartışmayı alevlendirecektir. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
2023 Seçim Can Ataklı Rahatsızlık MHP