CHP başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sundu

CHP, TBMM'de kadınların kamu kurum ve kuruluşlarında mesleki gereklilik dışında kadınların kılık ve kıyafet konusunda zorlamaya tabi tutulmasının engellenmesi için kanun teklifi sundu.

CHP başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sundu

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün gece başarötüsü hakkında yaptığı; “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibari ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız” açıklaması Türkiye gündemine otururken CHP konu hakkında kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu.

Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi'nde CHP lideri Kılıçdaroğu ve 132 milletvekilinin imzası yer aldı.

Teklifte kadınların kılık ve kıyafet seçiminin güvence altına alınması hedeflenirken 3 madde yer aldı.

İşte teklifin maddeleri:

- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Etiketler
TBMM