Ali Mahir Başarır: İçişleri Bakanı, şehit tabutunun önüne geçip yalan söyledi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'deki şehit verdiğimiz terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Ali Mahir Başarır: İçişleri Bakanı, şehit tabutunun önüne geçip yalan söyledi

Barış Pehlivan'ın Sansürsüz programında "İçişleri Bakanlığı polisimizi şehit eden teröristlerin kimliklerini açıkladı mı şu ana kadar?" sorusu üzerine Başarır, Pazartesi günüden bu yana çirkin bir tiyatro yaşandığını söyleyerek, şehitlerin gerçek kimlikleri ile ilgili açıklamalar yaparak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sert eleştirilerde bulundu. Başarır, 'Sen şehit tabutunun önüne çıktın. O iki küçük çocuğun gözünün içine bakarak yalan söyledin be adam ya... Bu ülkenin İçişleri Bakanı 9 ve 6 yaşındaki iki çocuğun gözlerine bakarak yalan söyledi. Hiç utanmadı mı?' diyerek konuştu. Açıklaması sırasında duygusal anlar yaşayan Başarır'ın sesi titredi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarından satır başları:

Başarır sözlerine Barış Pehlivan'ın "İçişleri Bakanlığı polisimizi şehit eden teröristlerin kimliklerini açıkladı mı şu ana kadar?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İki tanesini açıklamadı, sadece... zaten çok üzüldüğüm nokta orası oldu. Ne yaptılar biliyor musunuz? O teröristin, ilk gün resmi ile birlikte açıklanan kadın teröristi açıklamalarından sonra PKK terör örgütünün bir gazetede ya da bir yerlerde bir şeyler paylaştı. Tabi ki hiç birimiz bunlara itibar etmedik. Çünkü benim için Türkiye Cumhuriyeti'nin Emniyet Genel Müdürlüğünün, İş İşleri Bakanı'nın söylediği önemlidir. Doğru olan bu değil mi?

O İKİ İSMİ SÖYLEMEDİ VE PAYLAŞMADI

İki kişi dedi, isim verdi, resim verdi. Soylu o isimleri doğruladı. Ama o isimleri söylemedi ve hala daha paylaşmadı. Ciddiyetsizliğe bakın, dün başka bir yerde başka bir konuşma yaparken araya da bunu sıkıştırıp bu olayın gerçeğini anlattı.

Senin bırakın Mersin'i bırakın Türkiye'yi bırakın 85 milyonluk Cumhurbaşkanını... İki kişiye borcun var Süleyman Soylu... 9 yaşındaki Ahmet'e çocuğa borcun var. Ben o çocuğu gördüm. Unutmak istiyorum dedim, ben bunu yaşayamıyorum dedim. Bana sarıldı. Kızı Melis'e borcum var. Sen şehit tabutunun önüne çıktın. O iki küçük çocuğun gözünün içine bakarak yalan söyledin be adam ya... Bu ülkenin İçişleri Bakanı 9 ve 6 yaşındaki iki çocuğun gözlerine bakarak yalan söyledi. Hiç utanmadı mı? Ben hala kendime gelemedim. Çünkü ben o 2 çocukla bir saat vakit geçirdim. Ve ben bu olayı rapor eden partinin milletvekiliyim öyle mi?

Ne olur? Ne olur? Ne olur? Pazartesi gününden bugüne kadar yaşanan bu çirkin tiyatroyu insanlar görsün. Benim bu iki çocuğa borcum var. Bu işin aslını gerçeğini biz ortaya çıkartacağız."

Etiketler
Mersin Ali Mahir Başarır Milletvekili Saldırı