Akşener'in açıklamalarına DEVA'dan ilk yorum: Büyük memnuniyet duyduk

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi.

Akşener'in açıklamalarına DEVA'dan ilk yorum: Büyük memnuniyet duyduk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı ile Teke Tek programına konuk oldu.

Akşener, 6'lı masa ve yaklaşan seçimlerde gösterilecek cumhurbaşkanına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener'in ardından Kübra Par'la Açık ve Net programına katılan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi.

Şahin, "Meral Akşener’in açıklamalarından büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim." dedi. Şahin; "DEVA Partisi olarak bizim açımızdan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değildir. Önce geçiş sürecinin yol haritası belirlenmelidir. Yoksa aday konuşmayı doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Akşener ne demişti?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaliyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun henüz aday olarak belirlenmediğini belirten Akşener, ortak akıl vurgusunda bulunarak "Altılı Masa'nın noter olma görevi yok. Aday konusu belli bir noktaya geldikten sonra çözümlerimizi ortaklaştıracağız. Masaya biz de aday getirebiliriz. Aday CHP’li de olabilir. Kazanmak önemli” dedi.

Cumhur İttifakı’nı koalisyon olarak değerlendiren, ittifakın tek parti gibi hareket ettiğini belirten Akşener, “Seçmenin veli nimet olması halinde bizim oluşturduğumuz ortak akıl platformu, çözüm üreten yapının birbirine masanın altından tekme atmayan bir yapının çok daha kalıcı işler üreteceğine inanıyorum. Seçmen için daha cazip olduğuna inanıyorum. Bizim seçmen odaklı bir sistemimiz var” dedi.

Akşener, Kılıçdaroğlu ile ilgili ise "Masayı toplayan o. Deklarasyonu şu; diğer 5 kişinin ağzından böyle bir cümle çıkmadı o dedi ki bu 6'lı Masa Cumhurbaşkanı adayını tespit edecek. Bu masaya bu görevi verip kendini de bağlayan Kılıçdaroğlu.

O masanın bir noter olma görevi yok. O zaman notersek o masanın manası kalmaz. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı tarifine katıldığımı ifade ettim. Biz hem kazanacak bir aday, hem aklı başında, devlet deneyimi olan, bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek biri (seçeceğiz). Orada bir dayatma söz konusu olamaz. Orada bir ortak akıl ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler
2023 Seçim DEVA Partisi Meral Akşener İYİ Parti