Fehmi Koru: AK Parti'den önemli bir isim 'Abdullah Gül aday olabilir' diye karalar bağlamış

Gazeteci Fehmi Koru, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili çıkışını yorumladı: "AK Parti’den önemli bir isim 'Abdullah Gül aday olabilir' diye karalar bağlamış."

Fehmi Koru: AK Parti'den önemli bir isim 'Abdullah Gül aday olabilir' diye karalar bağlamış

Gazeteci Fehmi Koru, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimde muhalefetin adayı olabileceği yönündeki iddiayı kendi ismini taşıyan internet sitesindeki köşesine taşıdı.

Kendisinin daha önce "Kazanmak istiyorsa, muhalefet cephesi, ‘Abdullah Gül gibi’ bir adayla seçime girmek zorunda" dediğini hatırlatan Koru, bu görüşünü şöyle gerekçelendirdi:

"Görüşümün temelinde, şu ana kadar gördüğüm hemen her kamuoyu yoklamasından edindiğim bir aritmetik hesap yatıyor: İktidar ve muhalefetin güçleri neredeyse birbirine eşit. Muhalefetin öne geçebilmesi ve adayını seçtirebilmesi için, adayının, ‘Millet İttifakı’ içerisinde yer alan partilerin seçmenleri yanında, şimdilerde ‘kararsız’ olduğunu söyleyen yüzde 20 oranındaki kitleden ve bilhassa AK Parti tabanından da oy alabilecek biri olması gerekiyor.

Benim gözümde bu profile oturan bir kişilik Abdullah Gül."

Koru, bu noktada AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın bahsi geçen iddia karşısında kullandığı "Onu aday göstermeye niyetlenenler, 27 Nisan e-muhtırasını yaptınız, 28 Şubat'ı yaptınız. O dönemde Abdullah Gül başbakan yardımcısıydı. Eşinin üniversite kaydını yaptırmadılar. Bunu içine sindiriyorsa yolu açık olsun" ifadesine değinerek şunları kaydetti:

'ABDULLAH GÜL İSMİNİ ADAYLIK İÇİN TELAFFUZ EDEN BİR TEK BEN VARIM'

"Muhalefet seçimde kendilerinin adayının karşısına Abdullah Gül’ü çıkarmayı düşünüyormuş… AK Partili politikacı, vaktiyle Gül’ün cumhurbaşkanı olmasının engellenmek istenmesini, başörtüsü yüzünden eşine reva görülen muameleleri hatırlatarak, AK Parti adayının karşısına çıkmayı nasıl içine sindirebileceğini merak ediyormuş…

Boşuna bir endişe…

Görebildiğim kadarıyla Abdullah Gül ismini cumhurbaşkanı adaylığı için telaffuz eden bir tek ben varım. İktidarın yandan çarklı teknesi durumundaki gazetenin kaptanı da olan yazar bu durumu birkaç kez yüzüme de vurdu.

Doğru söze ne denir? (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
2023 Seçim Abdullah Gül Fehmi Koru