CHP'den Aile Destekleri Sigortası seferberliği: İl başkanı hane hane anlatıyor

Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, il genelinde yapılan hane ziyaretleriyle Aile Destekleri Sigortası’nı yurttaşlara anlatıyor.

CHP'den Aile Destekleri Sigortası seferberliği: İl başkanı hane hane anlatıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği Aile Destekleri Sigortası’nı, CHP örgütleri sahada anlatmaya devam ediyor.

Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Kırklareli genelinde Aile Destekleri Sigortası’nın yapılan hane ziyaretleriyle ev hanımlarına anlatılmasını bizzat takip ediyor. Ayrıca Kırklareli dert haritasından yola çıkarak, AKP iktidarında yapılması vaat edilen ancak yapılmayan veya yapımına başlanılmasına rağmen tamamlanmayan işleri de vatandaşa köy köy dolaşarak anlatıyor.

CHP'den Aile Destekleri Sigortası seferberliği: İl başkanı hane hane anlatıyor - Resim : 1

Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer

"MUHALEFETTE YAPTIKLARIMIZ, İKTİDARDA YAPACAKLARIMIZIN GARANTİSİDİR"

Kırklareli’nin sorunlarına talip olduklarını belirten il Başkanı Güncer'in açıklamaları şöyle oldu:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarına talibiz diyor. Sayın Genel Başkanımız bu konuda biz örgütleri uyarıyor ve halkımıza CHP’nin sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlatmamızı istiyor. Biz de sahada Türkiye’nin sorunlarını ve CHP iktidarındaki çözüm önerilerini halkımıza tek tek anlatıyoruz. Mart 2022’de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Faik Öztrak’ın başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası’nın ve ilgili birimlerin katkılarıyla hazırlanan Türkiye’nin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri kitapçığında yazan tüm çözüm önerilerini halkımıza anlatıyoruz.

Bu kitapçıkta Türkiye’nin tüm sorunlara yönelik CHP’nin somut çözüm önerileri yer alıyor. Unutulmaması gerekir ki CHP, muhalefette bile iktidarın tüm diretmesine rağmen, sonunda dayanamayıp emekliye yılda iki ikramiye, elektrik faturalarında TRT payının kaldırılması ve KDV’nin indirilmesi, temel gıdada KDV’nin indirilmesi, gençlerin KYK borç faizlerinin silinmesi gibi halkımızı yakından ilgilendiren sorunları çözüme ulaştırdı. Biraz önce bahsettiğim bu konular, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vaatleri arasındaydı! Ve bu sorunları ilk kez Genel Başkanımız kamuoyu ile paylaşmıştı! Bununla birlikte genel merkezimiz tarafından Haziran 2022’de il il Türkiye Dert Haritası yayımlandı. Bizde Kırklareli’nin dert haritasından yola çıkarak AKP’nin iktidarı boyunca yapmadığı, yapamadığı veya yarım bıraktığı işleri köy köy dolaşarak halkımıza anlatıyoruz. Halkımıza diyoruz: Muhalefette yaptıklarımız, iktidarımızda yapacaklarımızın garantisidir”

"KIRKLARELİ'NİN SORUNLARI ANCAK CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLÜR"

Kırklareli halkının sağlık sorunları başta olmak üzere onlarca sorunla karşı karşıya olduğuna değinen İl Başkanı Güncer; “Halk sağlığı uzmanları tarafından yapılan araştırma neticesinde kanser vakalarında ne yazık ki ilimiz zirvede. Kanser vakalarına neden olan Ergene Nehri’nin kirliliğini iktidar mensupları hariç artık duymayan kalmadı! İktidar, Ergene’nin kirliliğine yönelik hiçbir somut adım atmadı! Sadece Ergene değil, taş ocakları yüzünden içme sularımız kirleniyor. Doğa harikası Istıranca Ormanlarında rüzgar enerji sistemlerinin yapılacak olması başka bir sorun. Arazi tapulaştırma çalışmalarının tamamlanmayışı başka bir sorun. Hastane binaları yapılıyor ancak bu hastanelerde uzman doktor sayısı ve teçhizat yetersizliği var. Uzun zamandır Kırklareli – Edirne oto yolunun hala yapılmaması, ulaşım anlamındaki bir başka sorun. Tarımsal destek ve teşviğin sorunlu olması nedeniyle çiftçimiz, hayvancımız kısacası tüm üreticilerimiz mutsuz ve endişeli! Tüm bunlara ilave olarak iktidarın yakın zamanda düzensiz göç politikası yüzünden, sınıra yakın köylerimizde sığınmacıların gezmesi yerli halkı tedirgin ediyor! Halkımız bu konuyla ilgili bizi arayarak sürekli şikâyetlerini bildiriyor. Kısacası Kırklareli’nin dile getirdiğimiz ve getirmediğimiz onlarca sorunu var. Bizde ilçe ilçe, köy köy dolaşarak bu sorunların farkında olduğumuzu ve çözümün ancak CHP iktidarıyla mümkün olduğunu halkımıza anlatıyoruz” dedi.

"AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI KADINLARIMIZA UMUT OLDU"

CHP’nin seçim vaatleri arasında bulunan Aile Destekleri Sigortası’nın iyi anlatıldığı zaman kadınlar tarafından çok beğenildiğinin altını çizen CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, son olarak şunları söyledi: “Aile Destekleri Sigortasını en ücra köyümüzden metropol ilçemize kadar her yerde anlatıyoruz. Kadınlar, Aile Destekleri Sigortası’nı çok sevdi. Özellikle evde ve tarlada çalışan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza Aile Destekleri Sigortası umut oldu. Sahada kadınlarımızın CHP politikalarını dikkatlice dinlenmesi, televizyondan, internette Sayın Genel Başkanımızın söylemlerini takip ediyor olması ve biz daha bir şey demeden ‘Kılıçdaroğlu, parayı kadınların hesabına yatıracakmış, biz biliyoruz’ demesi bizi çok fazla umutlandırıyor. Çünkü toplum artık kimin umut olduğunu çok iyi biliyor. Kimse merak etmesin Kırklareli halkı geliyor, gelmekte olan diyor”

Etiketler
Kırklareli Sigorta