CHP'li Salıcı'dan esnaf ziyareti: Hakkarilinin gönlünden geçen cumhurbaşkanı adayı kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bugün Hakkari’de esnafı ziyaret etti. "Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı kim" sorusuna Hakkarili bir esnaftan, "Kılıçdaroğlu" yanıtı geldi.

GERÇEK GÜNDEM

Doğu Masası’nın Van-Hakkari-Erzurum seyahati kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bugün beraberindeki parti yöneticileriyle Hakkari’ye gitti.

Kent girişinde partililer tarafından karşılanan Salıcı, Hakkari merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. Özellikle ekonomik krizden şikayet eden Hakkarililer, CHP’nin HDP’yle daha yakın ilişki kurmasını istediler.

Gezi sırasında Gerçek Gündem’in 'Gönlünüzden geçen cumhurbaşkanı adayı kim' sorusuna Hakkarili bir esnaf kısa bir sessizlikten sonra “Kılıçdaroğlu” yanıtını verdi.

Salıcı ve yanındakiler yanlarından ayrıldıktan sonra Hakkarili esnafın arkadaşı, “neden Demirtaş demedin” diye sitemde bulununca aynı vatandaş “o seçilemez ki” yanıtını verdi.

Hakkari gezisi kapsamında Ziraat Odası, Baro ve İnsan Hakları Derneği de ziyaret edilecek.

GERÇEK GÜNDEM HAKKARİ SOKAKLARINDA

Türkiye'nin gündemindeki ekonomi ve seçim konularıyla ilgili vatandaşlar neler düşünüyor? Gerçek Gündem mikrofonlarını Hakkarili vatandaşlara uzattık.

Osman Korkmaz isimli vatandaş, "Ekonomi çok kötü. Bizim Hakkari gerçekten ekonomide çok zorluklar çekiyor. İşsizlik var. Torpili olan bir yere giriyor, olmayan giremiyor. Bizim ne torpilimiz var ne bir şeyimiz var. Emeklilikle geçinemiyoruz, ay başını getiremiyoruz. Bunun değişmesi lazım. Ben HDP'den umut görüyorum. Selahattin Bey (Demirtaş) kimi bize işaret ederse ondan yanayız." ifadelerini kullanırken, bir diğer Hakkarili vatandaş ise, "Benim gönlümdeki aday Kemal Kılıçdaroğlu. Ayrıştırıcı bir tarzı yok. Ekonomi kurmaylarıyla beraber iyi hesaplamalar yapıyor. Gönlümden geçen Kılıçdaroğlu'dur." dedi.

"KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI OLSUN"

Hakkari'de mikrofon uzattığımız Hacı Ahmet Temelli, "CHP, HDP'ye destek versin. Sonra Demirtaş çıksın ve biz hepimiz CHP'ye destek verelim." yorumunu yaptı. Adil Dayan ise, "CHP kazansın ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsun. Biz bunu istiyoruz. Emekli memurum, zor geçiniyoruz. Geçinemiyoruz." diye konuştu.

Etiketler
Oğuz Kaan Salıcı Hakkari