CHP'li Tanrıkulu Gezi tutuklularını ve 28 Şubat davasında tutuklanan generalleri ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile hem Gezi tutuklularını hem de 28 Şubat davasında tutuklanan emekli generalleri ziyaret ettiğini duyurdu.

CHP'li Tanrıkulu Gezi tutuklularını ve 28 Şubat davasında tutuklanan generalleri ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri Cezaevi'nde giderek hem Gezi tutuklularını hem de 28 Şubat davasında tutuklanan emekli generalleri ziyaret etti.

''Silivri Cezaevi'ndeydim. Cezaevinde Osman Kavala'yı Gezi davasında yargılanan Can Atalay'ı, Tayfun Kahraman'ı ziyaret ettim. Herkese selamları var. 4 ay oldu karar çıkalı, henüz dosya istinafa gitmedi'' diyen Tanrıkulu, ''Daha ne kadar beklenecek o da belli değil. 4 aydır tutuklama incelemesi de yapılmadı. Dava baştan sona hukuka aykırı bir şekilde yürütülmüştü. Osman Kavala 5 yıldır tutuklu. AİHM kararı var, uygulanmıyor. Bakanlar Komitesi'ne gitti dosyası. 15 Eylül'de bir daha görüşülecek. Ben bu dava dosyasını ve Türkiye'yi AİHM'e götüren sürece neden olan hakimleri de savcıları da siyasetçileri de kınıyorum'' ifadelerini kullandı.

''YAŞAM HAKKI TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYALAR''

Tanrıkulu şunları söyledi:

''İkinci olarak cezaevinde bulunan 28 Şubat süreci ile ilgili tutuklanan emekli generalleri ziyaret ettim. Yaşları 74 ile 92 arasında. Onlar da bir intikam yargılanmasıyla yargılandılar, adil bir şekilde yargılanmadılar. İşkence, kötü muameleye uygun bir ortamda kalıyorlar yaşları nedeniyle. Hatta yaşam hakkı tehdidi ile karşı karşıyalar. Dosya Anayasa Mahkemesi'nde. Anayasa Mahkemesi'nin öncelikle ele alması lazım.''

Etiketler
Emekli İstanbul Lula Milletvekili