Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR'dan ittifak açıklaması: 'Teklif gelirse...'

Son dönemde AKP ile kurduğu ilişkilerle gündeme gelen ve cihatçı örgüt Hizbullah ile yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR, seçimlere 1 yıldan az bir süre kala ittifaklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR'dan ittifak açıklaması: 'Teklif gelirse...'

Türkiye'de genel seçimlere 1 yıldan az bir süre kala; siyaset ısınmaya başlıyor.

Cumhurbaşkanı adayları, ittifak tartışmaları devam ederken; son dönemde KP ile kurduğu ilişkilerle gündeme gelen ve cihatçı örgüt Hizbullah ile yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR'ın Genel Başkanı ittifak tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

''HERHANGİ BİR İTTİFAKIN İÇERİSİNDE YER ALMIYORUZ''

Van'da katıldığı bir programda konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Seçim zamanında da yapılsa, yarın da yapılsa, bir ay sonra da yapılsa biz HÜDA PAR olarak seçime hazırız. Ama an itibariyle HÜDA PAR herhangi bir ittifak içerisinde yer almamaktadır'' dedi.

''TEKLİF GELİRSE YER ALABİLİRİZ''

Yapıcıoğlu, ''Herhangi bir ittifaka verilmiş bir sözü de, herhang bir blok ile varılmış bir anlaşması yoktur. Bunu net ifadelerle söyleyebilirim. Ama bu şu demek değildir; HÜDA PAR hiçbir ittifakta yer almayacaktır. Hayır ? Bunu söylemiyorum. Biz bir ittifak arayışında değiliz. Ama bir ittifak teklifi gelirse, yer alabiliriz. Bunu daha önce de söyledim. Eğer ilkelerimize uygun milletin, memleketin menfaatine inandığımız bir ittifak teklifi gelirse partimizin yetkili kurullarında bunu değerlendiririz. Kararımızı verdikten sonra bunu kamuoyu ile paylaşırız'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hizbullah Seçim